40

Maak je woning puppy proof: 10 tips

Mag je binnenkort een puppy verwelkomen in je woning? Gefeliciteerd! Je kunt vast niet wachten om te genieten van je nieuwe pluizige vriendje. Vergeet in je enthousiasme alleen niet om de juiste voorbereidingen te treffen. Je huis puppy proof maken is een heel belangrijk onderdeel. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Geen paniek – wij hebben 10 tips voor je op een rij gezet.

1. Werk losse draden en snoeren weg

Als je een nieuwe pup in huis haalt, moet je eerst elke kamer checken op loshangende snoeren en draden. Werk alles goed weg zodat de pup niet in de verleiding komt om eraan te trekken of op te bijten. Kijk ook goed op de grond achter de bank, stoelen en kasten!

2. Laat zo min mogelijk spullen rondslingeren

Een jonge pup ziet elk voorwerp als speelgoed. Of het nou een rondslingerende sok is, een lege batterij of de oplader van je telefoon. Probeer altijd zo veel mogelijk spullen op te bergen op een hoge en veilige plek. In een opgeruimd huis ontstaan er minder snel gevaarlijke situaties.

3. Bewaar voedsel, schoonmaakmiddelen en medicijnen op een veilige plek

Let extra op bij gevaarlijke items als schoonmaakmiddelen, medicijnen, drank en voedsel. Doe de kasten altijd goed dicht en maak er eventueel beveiliging op.

4. Maak een fijne slaapplek

Je lieve hond heeft natuurlijk ook een fijne slaapplek nodig om zich terug te trekken. Maak hier een aangenaam én een veilig hoekje van. Koop een hondenmand, hondenkussen of een dik kleed.

5. Creëer een vaste eet- en drinkplek

Geef de voerbak en drinkbak een vaste plek in je huis. Zo weet je puppy meteen waar het eten en drinken te vinden is. Dit maakt het eenvoudiger om een routine te creëren.

6. Gebruik een goedkoop kleed totdat de pup zindelijk is

De eerste paar weken zullen in het teken staan van het zindelijk maken van de hond. Het is dus slim om nog even te wachten met het kopen van een duur kleed. Gebruik eerst een goedkoper alternatief dat eenvoudig schoon te maken is.

7. Koop een stevige en dichte prullenbak

Een stevige dichte prullenbak is een goede aankoop voor een puppy proof huis. Zo komen ze niet in de verleiding om erin te springen en te graven. Een ingebouwde prullenbak in een keukenkastje is ook een handige oplossing.

8. Schaf veilige speeltjes aan

Een jonge hond zal overal op gaan kauwen. Let er daarom op dat je stevige en veilige speeltjes koopt. En haal meteen wat kauwsnacks in huis!

9. Haal giftige planten weg

Sommige planten zijn giftig. Het kan dus erg gevaarlijk zijn als je puppy hieraan gaat knagen. Haal deze planten daarom weg of zet ze op een onbereikbare plek.

10. Koop een traphekje

Wil je voorkomen dat de pup het hele huis doorrent? Plaats dan een hekje voor de trap of tussen twee ruimtes.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply