Ga voor een Scandinavische kerst

Ben jij de dagen ook al aan het aftellen? De feestdagen komen steeds dichterbij en de kerstboom mag nu eindelijk tevoorschijn komen. Dit jaar zie je een mooie interieurtrend terugkomen tijdens de kerst, namelijk de Scandinavische stijl. De minimalistische woonkamer krijgt een gezellige touch door middel van subtiele accessoires en stijlvolle kerstbomen.

Subtiele en natuurlijke kerstdecoratie

Bij kerstdecoratie denk je waarschijnlijk al snel aan glitters, knipperende lampjes en glimmende voorwerpen. Bij de Scandinavische stijl is dit niet het geval. De woonaccessoires zijn juist heel subtiel. Op de bovenstaande afbeelding zie je hier een goed voorbeeld van. Een paar witte kaarsen en kleine houten boompjes zorgen meteen al voor het kerstgevoel, zonder dat het kitsch is. Voor deze kerstdecoratie worden vaak natuurlijke materialen als hout gebruikt. Ook grote kaarsenhouders met een minimalistisch design passen geweldig bij de Scandinavische kerst.

Veel neutrale kleuren

Een Scandinavisch interieur bestaat vooral uit neutrale kleuren. Deze rustige tinten kun je ook doorvoeren tijdens de feestdagen. Kies niet voor fel rode kerstballen, maar ga juist voor wit, bruin, koper, goud of zwart. Deze kleuren kun je ook prima met elkaar combineren.

Aandacht voor mooie materialen

Omdat je geen gebruik maakt van opvallende kleuren, is het materiaalgebruik nog belangrijker. Hiermee zorg je ervoor dat het niet saai oogt. Mix allerlei texturen met elkaar om een interessant resultaat te krijgen. Koop houten kerstslingers, zet een rieten mand op de grond, zet de decoratie op een gebreid krukje en leg een wollen deken op de bank.

Stijlvol cadeaupapier

Vier je Kerstmis met cadeautjes onder de boom? Denk dan ook eens na over de verpakking. Verpak alles in neutraal, maar stijlvol cadeaupapier. Een subtiele print is altijd een leuke toevoeging voor het interieur! Je kunt er ook chique gouden linten omheen knopen om het plaatje helemaal compleet te maken.

Unieke Do It Yourself projecten

De Scandinavische kerstdecoratie is heel eenvoudig en dus ook makkelijk zelf te maken. Ga er eens een middagje voor zitten en maak er een Do It Yourself project van. Maak houten kerststerren, een grote tak met kerstballen eraan of creëer een minimalistische kerststal. Er staan ontzettend veel gave ideeën op internet.

Groene accenten

Natuurlijk mag een kerstboom niet ontbreken. Dit groene accent past zelfs heel goed bij de frisse witte ruimte. Ga je voor een grote dennenboom tot aan het plafond of kies je voor een subtielere versie in een mooie pot? In combinatie met de juiste accessoires is het allebei prachtig.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply