37

De 6 populairste kamerplanten: hoe moet je ze verzorgen?

Planten in huis zijn super populair! De tuincentra worden massaal leeggekocht om een echt urban jungle in de woonkamer te creëren. Want één plantje is niet meer genoeg. Nee, het hele huis mag tegenwoordig vol staan. En hoe groter, hoe beter! In dit artikel vertellen we je welke kamerplanten op dit moment het populairst zijn en hoe je ze moet verzorgen.

Gatenplant (Monstera)

De gatenplant is – zoals de naam al doet vermoeden – makkelijk te herkennen aan de gaten in de bladeren. Het is echt een tropische eyecatcher voor in je huis! Daarnaast is hij ook helemaal niet zo lastig te verzorgen. Een Monstera doet het namelijk prima op een donkere plek. De plant heeft niet heel veel water nodig, maar wel regelmatig. Nog een positief puntje: gatenplanten zuiveren de lucht!

Bananenplant (Musa dwarf)

De bananenplant, wie kent ‘m niet? De grote langwerpige bladeren vallen echt op in je interieur. De Musa dwarf is een soort wat niet al te groot wordt. Dat is perfect voor in de kamer. Hoewel de plant er vrij stevig en stoer uitziet, heeft hij wel wat verzorging nodig. Ten eerste mag de bananenplant niet op de tocht staan. Daarnaast is hij gek op licht, maar niet op fel en direct zonlicht. Je moet hem regelmatig water geven en absoluut niet laten uitdrogen. En die bananen? Daar moet je minimaal 6 jaar op wachten.

Kentia palm (Howea forsteriana)

Ook deze schattige Kentia palm is erg populair. De Howea forsteriana groeit vrij langzaam en blijft daardoor mooi in model. De plant heeft regelmatig water nodig en staat het liefst niet in de zon. Een plekje met schaduw of matig daglicht is dus de beste optie.

Palmlelie (Yucca elephantipes)

Veel mensen kennen de palmlelie ook wel als de Yucca. Het is een stevige plant met een dikke stam. Deze stoere kamerplant heeft niet zoveel eisen. Geef hem een beetje daglicht, af en toe wat water en hij is helemaal tevreden. Hij maakt om de zoveel tijd weer nieuwe bladeren aan. Het is dus niet erg als er een blad vanaf valt!

 

Vioolbladplant (Ficus lyrata)

De vioolbladplant heeft prachtige bladeren met een opvallende structuur. De vorm lijkt erg op een viool, waar hij dus ook zijn naam aan te danken heeft. Geef de ficus regelmatig een beetje water en hij zal hard gaan groeien. Natuurlijk kun je de plant ook terugsnoeien. Hierbij kan er wel sap uitkomen wat giftig is. Opletten dus!

Cactus (Euphorbia ingens)

Last but not least: de cactus! Het ideale plantje voor op tafel, in de vensterbank of in een plantenhanger. Hij is ontzettend sterk en heeft maar heel weinig water nodig. Daarom is een grote cactus in huis ook een goede aankoop. Hij kan in de volle zon staan en is geschikt voor iedereen zónder groene vingers.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply