Licht en ruimtelijk interieur met een dakraam of lichtkoepel in huis

Als jouw woning erg donker oogt en er nauwelijks daglicht binnenkomt, is een lichtkoepel of dakraam een echte uitkomst. Hiermee laat je het interieur direct een stuk ruimtelijker lijken! In dit artikel delen we een aantal voorbeelden van zo’n geslaagd licht interieur. Van een grote lichtkoepel in de woonkamer tot dakramen voor een ruimtelijk zolderappartement.

Vierkante lichtkoepel in de woonkamer

Bij dit eerste voorbeeld zie je meteen dat de lichtkoepel het interieur licht en ruimtelijk maakt. Zonder het extra daglicht zou de robuuste inrichting de zithoek erg klein laten ogen. Door de grote hoekbank, openhaard en grote spiegel is de ruimte namelijk al erg vol. Het zachte daglicht van de lichtkoepel is hier een mooie tegenhanger van.

Twee lichtkoepels in huis

Het effect van een lichtkoepel wordt nog groter als je het interieur zo licht mogelijk houdt. Schilder niet alleen het plafond wit, maar geef ook de muren, deuren en de keuken een lichte kleur. Zelfs een woning met een laag plafond zal hierdoor een stuk ruimtelijker lijken.

Bovenwoning met dakramen

Woon je in een bovenwoning of zolderappartement met een schuin dak? Dan mogen dakramen zeker niet ontbreken. Bij een relatief hoog plafond kun je een standaard dakraam plaatsen, maar bij een lage zolder is een dakkapel een betere keuze. Een dakkapel zorgt voor meer daglicht en creëert tegelijkertijd meer ruimte. Zo kun je op meer plekken rechtop blijven staan.

Dakramen in de badkamer

Dakramen zijn ook een mooie toevoeging aan een badkamer met schuin dak. Ga voor twee smalle ramen met een kantelbaar dakvenster. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, kun je beter kiezen voor extra lange dakramen dan extra brede ramen. Hiermee wordt het daglicht namelijk nog beter verdeeld in de ruimte.

Dubbele dakramen in de slaapkamer

Een kleine slaapkamer op zolder ziet er een stuk aantrekkelijker uit wanneer er voldoende daglicht naar binnen komt. Op de bovenstaande afbeelding zie je dat er is gekozen voor dubbele dakramen in plaats van een dakkapel. Het plafond is namelijk al hoog genoeg. Het ruimtelijke effect wordt versterkt door het witte plafond, de witte muren en het lichte beddengoed. Je brengt meer sfeer terug in de zolderkamer door gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals hout. Een mooie kast met woonaccessoires, sfeervolle muurdecoratie een paar kamerplanten maken deze slaapkamer pas echt helemaal af.

Meer tips? Lees dan ook ons artikel ‘Meer licht op zolder: zo pak je het aan

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply