21

Inspiratie voor een badkamer op zolder

De zolderkamer wordt op allerlei manieren gebruikt: van slaapkamer, kantoor en speelzolder tot privé gym of praktische opbergruimte. Maar je kunt natuurlijk ook een badkamer maken op zolder! Wie droomt er stiekem niet van een ruime slaapkamer die aansluit op een zolder badkamer en suite? In dit artikel zie je 6 mooie voorbeelden van badkamers op zolder. Hopelijk kun je zo leuke inspiratie opdoen voor je eigen woning.

1. Trendy en lichte zolder badkamer

Deze eerste afbeelding is een perfect voorbeeld van alle badkamertrends van dit moment. Het geheel oogt lekker licht, ruim en modern. De houten accenten geven de badkamer een warme uitstraling en de zwarte details zorgen voor een stoere touch. Wil jij ook graag een toilet op zolder aanleggen? Check dan eerst wat de mogelijkheden zijn met de afvoer. Het is handig om persoonlijk advies te vragen van een badkamerspecialist en direct een offerte op maat aan te vragen.

2. Badkamer op zolder houten vloer

Deze badkamer kan zo door voor een luxe hotelkamer. Dit komt onder andere door het unieke vrijstaande bad, de grote ramen en de dubbele wastafel op zolder. Daarnaast heeft de houten vloer een grote invloed op de totale look. Omdat je in badkamers veel te maken hebt met vocht en water, kun je niet zomaar een houten vloer aanleggen. Een kunststof vloer (zoals PVC) met een houtlook is wel een goede optie.

Lees voor meer info ook ons artikel: Hout in je badkamer: wat zijn de mogelijkheden?

3. Ruime zolder met badkamer

In deze ruime zolder badkamer is er gebruik gemaakt van een opvallende tegelvloer voor een speelse twist. Zelfs de kussentjes met grafische zwart-wit print zijn erop aangepast. Heeft jouw woning niet zo’n ruime zolderkamer? Overweeg dan om een dakkapel te laten plaatsen voor wat meer ruimte.

4. Kleine badkamer op zolder

Ondanks het kleine formaat van deze zolderkamer met badkamer, heeft het toch een stijlvolle uitstraling. Het voordeel van een ligbad is dat het geen probleem is om het onder een schuin dak te plaatsen.

5. Sfeervolle tweede badkamer op zolder

Met deze extra badkamer op zolder creëer je iedere dag een wellness momentje voor jezelf. Het neutrale kleurenpalet en mooie materiaalgebruik geven de ruimte een hele rustgevende sfeer.

6. Ruime inloop douchecabine zolder

Je kunt natuurlijk ook een extra grote douche op zolder maken. Geen toilet, geen bad en geen wastafels. Bij het bovenstaande voorbeeld is alle ruimte gebruikt voor de grote inloopdouche.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply