Vaak lijkt het erop dat huisdieren een mooi interieur uitsluiten. Denk aan een kat die met zijn nagels je nieuwe bankstel te lijf gaat. Ook een hond kan veel invloed hebben op je interieur. Wil jij graag je hond combineren met een mooi interieur? Zo doe je dat!
1. Zorg voor een gezonde hond
Veel honden gaan zich anders gedragen als ze niet fit zijn. Je ziet dat bijvoorbeeld bij honden die last hebben van wormen. Ze kunnen onrustig worden, meer gaan knagen op spullen en zelfs onzindelijk worden. Daarom is het goed om te letten op regelmatige ontworming van je hond. Ook vlooien kunnen zorgen voor problemen. Honden met jeuk zullen zich vaak krabben, maar daar ook je meubels voor gebruiken. Daarnaast zullen de vlooien zich ook nestelen in je meubels en achter je plinten. Daarom gebruik je Seresto voor de hond, zodat er geen ongewenste beestjes in je huis komen.
2. Verzorg de vacht van je hond goed
Een kortharige hond heeft niet veel vachtverzorging nodig. Maar de meeste honden hebben een halflange of een lange vacht. Deze moet zeer goed geborsteld worden. Daarnaast kun je je hond regelmatig wassen met hondenshampoo voor een betere vacht. Door de vacht grondig te borstelen haal je zoveel mogelijk overtollig haar weg. Dat scheelt je weer in de hoeveelheid haren die je overal tegenkomt. Koop een stofzuiger die goed overweg kan met hondenhaar en stofzuig regelmatig om je interieur netjes te houden.
3. Let op de nagels
Een hond heeft meestal vrij botte nagels. In tegenstelling tot een kat kan een hond zijn nagels echter niet intrekken. En dat betekent dat hij met zijn nagels je vloer en meubels zou kunnen beschadigen. Het is verstandig om regelmatig de nagels van je hond te knippen met een speciale schaar. Daarna moet je ze vijlen zodat de scherpe randjes eraf zijn. De nagels moeten zodanig zijn geknipt dat ze niet bij elke stap de vloer raken (tikken). Dat is beter voor de poten van je hond én voor je vloer!
4. Maak een mooie plek voor je hond
Je hond moet natuurlijk een plek hebben om te rusten en te slapen. Wil je liever niet dat je hond steeds in de bijkeuken of buiten moet slapen? Dan schaf je een mooie hondenmand aan. Er zijn tegenwoordig hele mooie modellen manden en hondenkussens die prima in een modern interieur passen. Zo heeft de hond een fijne plek en is de mand toch niet storend in je woonkamer.
5. De voer- en drinkbak
De voerbak en de drinkbak zien er meestal niet zo geweldig uit. Toch kun je deze ook heel mooi in je interieur verwerken. De voer- en drinkbak voor een kleine hond kun je waarschijnlijk wel buiten het zicht plaatsen. Voor een grote hond is dat wat lastiger. Je kunt ook een speciaal voerstation kopen of maken. Dan heb je een verhoging waar de voerbak en drinkbak netjes in passen. Bij voorkeur is het zo gemaakt dat de hond er goed uit kan eten en drinken, maar je het ook gemakkelijk kan schoonmaken en het geen troep op de vloer geeft.
6. Gedragslessen
Een hond moet leren zich te gedragen. Dat geldt voor zowel kleine als grote honden. Een hond is heel goed te leren om van je meubels af te blijven. Lukt het je niet om je hond dat te leren? Dan kun je een hondencursus volgen of een adviseur om lessen vragen. Soms is er een onderliggende oorzaak dat je hond je interieur niet met rust laat. Hij krijgt bijvoorbeeld te weinig mogelijkheden om zijn energie kwijt te kunnen. Ook honden die te vaak alleen thuis zijn zullen zich sneller vergrijpen aan je meubels.
Een hond en een mooi interieur hoeven elkaar helemaal niet uit te sluiten. Zolang je je hond goed verzorgt, scheelt dat al een heleboel. Daarnaast kan het nuttig zijn om je hond lessen te geven zodat hij je meubels en spulletjes met rust laat. Zo is een hond prima te combineren met een mooi interieur.
No Responses Yet