28

Meer licht op zolder: zo pak je het aan

In veel woningen wordt er niet optimaal gebruik gemaakt van de zolder. Vaak omdat mensen het een donkere en onaangename plek vinden. Zonde! Deze ruimte kun je namelijk heel goed omtoveren tot slaapkamer, thuiskantoor, speelzolder of hobbykamer. Het is een kwestie van opruimen en vervolgens zo veel mogelijk daglicht binnenhalen. Wil jij ook meer licht op zolder? Wij hebben een aantal handige tips voor je verzameld. Je leest het allemaal in dit onderstaande artikel.

Zorg voor een lichte basis

Het is misschien vanzelfsprekend, maar door het gebruik van heldere kleuren lijkt een ruimte meteen een stuk lichter. Creëer een lichte basis door de muren wit te schilderen en een lichte vloer te laten leggen. Past deze kleurloze basis niet bij jouw stijl? Dan zijn pastelkleuren of een frisse beige tint ook een prima optie.

Laat een dakkapel plaatsen

Een dakkapel is een hele goede investering. Er komt niet alleen een zee van daglicht binnen, maar er ontstaat ook een stuk meer ruimte op zolder. Hierdoor kun je de kamer nog beter gebruiken. Ineens heeft de zolderkamer de luxe uitstraling waar je altijd van hebt gedroomd. Bovendien hebben de nieuwste dakkapellen weinig onderhoud nodig en werkt het isolerend. Kortom: het is zonder twijfel een mooie toevoeging aan je woning. In de meeste gevallen is het niet nodig om dakkapel vergunningen aan te vragen. We raden voor de zekerheid wel aan om dit even te controleren. Benieuwd naar meer praktische informatie? Op Dakkapel-Info.nl lees je meer over dakkapellen.

Kies voor de juiste raamdecoratie

Kies voor raamdecoratie waar je de lichtinval goed mee kunt regelen. Zorg ervoor dat je privacy kunt creëren zonder al het daglicht te verliezen. Daarnaast is het handig als de gordijnen, lamellen of panelen helemaal aan de kant geschoven kunnen worden. Zo krijg je op donkere dagen net wat meer licht binnen. Kijk welk soort raamdecoratie het beste past bij jouw wensen en situatie.

Hang grote spiegels op

Door een grote spiegel op te hangen, lijkt de zolder veel ruimer. Daarnaast zal het daglicht weerkaatst worden, wat weer zorgt voor een lichtere kamer. Het is een simpele truc met een groot resultaat!

Maak een goed lichtplan

’S avonds en tijdens de donkere maanden kun je weinig gebruik maken van natuurlijk licht. Dan is het belangrijk om goede verlichting op zolder te hebben. Maak hiervoor een duidelijk lichtplan. Bepaal welke lampen je nodig hebt en waar deze komen te staan/hangen. Kies bij voorkeur voor heldere LED verlichting met een neutrale lichttemperatuur.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply