16

Leren bank kopen: wel of niet doen?

Twijfel jij nog tussen een stoffen bank en een bank met lederen bekleding? Dan helpt dit artikel je hopelijk goed op weg. Je leest meer over zowel de voordelen als de nadelen van een leren bank. Uiteraard geldt de meeste informatie ook voor leren relaxstoelen en eetkamerstoelen met een leren zitting.

Echt leren bank vs. bank van kunstleer

Het is belangrijk om in je achterhoofd te houden dat een echte leren hoekbank niet hetzelfde is als een hoekbank van kunstleer (ook wel imitatieleer, nep leer of vegan leer genoemd). Er kan veel verschil zitten in kwaliteit en levensduur. Hoogwaardig kunstleder is nauwelijks te onderscheiden van echt leer, maar heeft soms ander onderhoud nodig. Informeer daarom altijd naar het exacte materiaalgebruik.

Voordelen van een leren bankstel

Laten we positief beginnen met de voordelen van leren banken. Hieronder staan de belangrijkste punten op een rij:

  • Bankstellen van leer hebben een lange levensduur. Met het juiste onderhoud kun je er járen van genieten. Een echte vintage leren bank is daarom een extra duurzame aankoop.
  • Een leren loungebank is verrassend eenvoudig schoon te maken. De meeste vlekken verwijder je al met een licht vochtig doekje.
  • Omdat een leren bank gemakkelijk te reinigen is, is het een goede aankoop voor mensen met huisstofmijtallergie. Bij stoffen bekleding kan stof en vuil zich snel in de bank nestelen. Bij leren bankstellen is dat niet het geval.
  • Leer verliest zijn charme niet. Een stoffen bank krijgt na verloop van tijd een verouderde look. Lederen bekleding wordt juist mooier, soepeler en karakteristieker met de jaren.
  • Er zijn leren banken verkrijgbaar in eindeloos veel kleuren en stijlen. Van heel modern tot een klassieke look. Vooral zwarte en bruine (cognac) leren bankstellen zijn nu populair.

Nadelen van leren banken

Om een weloverwogen keuze te maken, delen we ook een aantal nadelen van lederen banken:

  • Leer kan koud en plakkerig aanvoelen wanneer je het met de blote huid aanraakt. Vooral in de zomer vinden veel mensen dit onaangenaam.
  • Hoewel hoogwaardig (kunst)leer erg sterk is, is het wel gevoelig voor krassen. Met name krassen van de scherpe nagels van honden en katten.
  • Een echte lederen bank is vrij prijzig en daarom geen budgetvriendelijke keuze.
  • De meeste grote hoekbanken en loungebanken hebben stoffen bekleding. Het aanbod aan grote leren banken is dus een stuk kleiner.

Bank van leer: wel of niet doen?

Bepaal zelf welke voordelen en nadelen het belangrijkste zijn. Weeg ze tegen elkaar op en houd de informatie in je achterhoofd tijdens het shoppen. Zo kun jij een goede keuze maken!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply