22

Zo vind je een hoekbank die écht bij je past

Hoekbanken zijn al jaren ontzettend populair, waardoor het aanbod aan diverse modellen erg groot is. Het is daarom verstandig om eerst al jouw wensen op een rijtje te zetten voordat je de (digitale) winkel in duikt. Zo maak je geen impulsieve beslissingen die achteraf gezien niet volledig bij je passen. In het onderstaande artikel lees je waar je op moet letten om de perfecte nieuwe hoekbank te vinden. We wensen je alvast veel succes en plezier met deze zoektocht! 

Gewenste aantal zitplaatsen

Zoals bij iedere bank bepaal je eerst het gewenste aantal zitplaatsen. Wil je een compacte 3-zitsbank voor in de kleine woonkamer of ben je op zoek naar een hele ruime familiebank voor minimaal 5 personen? Houd rekening met de ruimte in je zithoek en het aantal gezinsleden/huisgenoten om de beste keuze te maken.

Kant van de hoek

Kant van de hoek

Bedenk ook alvast aan welke kant de hoek van de bank moet komen. Dan hoef je hier tijdens het shoppen niet meer over te twijfelen. Maak thuis de vorm van een hoekbank na door een salontafel of bijzettafel tegen de bank te schuiven. Zo krijg je een duidelijk beeld van het nieuwe meubelstuk. Probeer beide zijdes uit. Zorg ervoor dat de looproute niet wordt geblokkeerd en kijk welke optie esthetisch gezien het beste is. 

Maximale afmetingen

Bepaal waar je nieuwe hoekbank komt te staan en meet vervolgens deze ruimte in je woonkamer nauwkeurig op. Houd deze afmetingen altijd bij de hand om een miskoop te voorkomen. Een te grote bank is vervelend, maar een te klein formaat is ook zonde van de investering. 

Juiste hoogte en diepte

Vergeet niet om aandacht te besteden aan de hoogte en de diepte van de bank. Dit is erg belangrijk voor het zitcomfort. Zit je graag onderuitgezakt op een lage loungebank of wil je liever in een actieve en rechte houding zitten? Voor hele kleine of lange mensen is de hoogte/diepte extra belangrijk. Het is niet fijn als de benen worden afgekneld door een te hoge zitting of wanneer de zitting juist veel te kort is. 

Materiaalkeuze

Zodra je alle gewenste afmetingen voor jezelf op een rijtje hebt, kun je je richten op het materiaalgebruik. Het materiaal heeft niet enkel invloed op het uiterlijk, maar ook op het comfort en het onderhoud van de bank. Hoogwaardig (kunst)leer is bijvoorbeeld gemakkelijk schoon te maken met een doekje, maar zachte stoffen bekleding voelt daarentegen veel fijner aan op de huid. Welke eigenschap geeft voor jou de doorslag?

Kleur, design en stijl

De laatste stap is om jouw persoonlijke stijl te laten spreken door middel van de kleurkeuze en het design. Kun je de perfecte combinatie van jouw gewenste afmetingen, favoriete bekleding en kleur niet vinden? Stel dan je eigen hoekbank samen en laat het geheel op maat maken. Zo hoef je geen enkele wens van je lijstje weg te strepen. Kies het design en de afmetingen van de ene bank en de bekleding en kleur van een ander model. Laat het vervolgens samenvoegen tot jouw perfecte nieuwe hoekbank.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply