Ladder in de kinderkamer als woonaccessoire

Heeft de kinderkamer nog een finishing touch nodig? Gebruik dan een ladder als woonaccessoire. Het is speelse decoratie waar je alle kanten mee op kunt! Hang er kledingstukken aan, zet er een knuffel bovenop of drapeer er een lichtsnoer overheen. Decoratieve ladders zijn zowel geschikt voor babykamers en peuterkamers als voor hippe tienerkamers. Hieronder hebben we 5 leuke voorbeelden op een rijtje gezet ter inspiratie.

1. Witte decoratie ladder kinderkamer

In de winter is het fijn om een extra dekentje op bed te leggen. Als je het bed ’s ochtends goed wil laten luchten, haal je het plaid eraf en klap je het dekbed open. Zo kan het opgenomen vocht verdampen en de warmte ontsnappen. Het plaid hang je netjes over de ladder heen. Dit ziet er ook nog eens stijlvol uit!

2. Kleurrijke babykamer met ladder

Je kunt een ladder ook gebruiken voor speelgoed en knuffeltjes. Deze zet je er los bovenop of (als het puur decoratief is) klem je stevig vast. In babykamers hoef je nog geen rekening te houden met grijpgrage handjes die overal aan trekken. Zodra jouw kindje kan kruipen of zelfs kan lopen, moet je goed letten op de veiligheid. Zet de ladder bijvoorbeeld vast aan de muur met schroeven en zet er enkel zachte knuffeltjes bovenop. Het kan geen kwaad als deze eraf vallen.

3. Houten ladder babykamer

Aan een ladder kun je jouw favoriete kledingstuk of setje ophangen. Ook handig: hang alvast een outfit voor de volgende dag klaar. Dan hoef je daar in de vroege ochtend niet meer over na te denken. Deze truc werkt ook heel goed als je kindje wat ouder is en zich zelfstandig kan aankleden. Overleg in de avond wat hij/zij morgen aandoet en hang het alvast binnen handbereik aan de ladder.

4. Witte houten ladder kinderkamer

Is jouw kind al een echte tiener? Koop dan een lichtsnoer en wikkel dit om de ladder heen. Dit mag lekker nonchalant. Zowel jongens als meiden zijn dol op deze look! Een lichtslinger met kleine lampionnen is ook een leuke optie.

5. Ladderkast in tienerkamer

Ladderkasten zijn erg praktisch en tegelijkertijd decoratief. Door de brede plankjes kun je het goed gebruiken als opbergruimte. Bevestig de ladder voor de zekerheid aan de muur of gebruik antislip meubelviltjes onder de poten. Het is belangrijk dat de ladderkast niet zomaar weg kan schuiven. Als de kast stevig staat, is het ook een hele gave boekenkast.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply