Boeken als decoratie in je interieur

Ben je dol op het lezen van ‘ouderwetse’ boeken? Dan heb je vast een hele collectie in huis. Goed nieuws: je hoeft al deze boeken niet meer te verstoppen. Je kunt het gewoon gebruiken als decoratie in je interieur! Hieronder zie je 6 leuke voorbeelden. Van een mooie boekenkast tot een opvallende combinatie met planten. Voor welke optie ga jij?

1. Gesorteerde boeken ter decoratie

Een eenvoudige boekenkast in het interieur is altijd een prima idee. Je kunt het namelijk ook gebruiken voor andere accessoires! Denk aan planten, vazen of kunstvoorwerpen. Bij zo’n open kast is het belangrijk om alles netjes neer te zetten. Maak verschillende groepen van de items en sorteer de boeken op formaat en/of kleur. Wil je dat het geheel iets stoerder oogt? Vervang de witte kast dan voor een industriële boekenkast van zwart metaal.

2. Boeken op salontafel of bijzettafel

Heb je er al eens aan gedacht om nep boeken als decoratie te gebruiken? Zo hoef je niet bang te zijn dat jouw favoriete roman of thriller beschadigd raakt. Het is vooral handig om nep boeken te gebruiken voor op de salontafel of bijzettafel. Je kunt er gerust een drankje naast zetten of een plant bovenop plaatsen.

3. Grote open boekenkast als decoratie

Een grote boekenkast op maat is natuurlijk een echte blikvanger! Het is dan wel het mooiste om de rest van de ruimte vrij simpel te houden. Bijvoorbeeld met witte wanden en meubels in dezelfde kleuren. Of kiest juist voor een boekenkast met deuren zodat de ruimte niet meteen zo chaotisch oogt.

4. Merk boeken decoratie op een schommel

We hebben al eerder geschreven over het verwerken van een schommel in je interieur. Dit is heel origineel en je kunt er alle kanten mee op! Je hoeft er niet echt op te schommelen – het werkt ook goed als zwevend bijzettafeltje. Zet er bijvoorbeeld een plant op en koop luxe merk boeken van jouw favoriete onderwerp. Dit geeft je interieur een hele persoonlijke touch.

5. Boeken decoratie met planten

Mag het van jou wel iets wilder? Haal dan inspiratie uit deze nonchalante setting. De boeken zijn op een speelse manier afgewisseld met vazen en planten. Het is tof om hiervoor oude boeken uit de kringloopwinkel te gebruiken.

6. Abstracte decoratie met boeken

Voor liefhebbers van modern en abstract hebben we tot slot dit inspirerende voorbeeld. Het is een boekenkast met een twist. Er zijn niet alleen (nep) boeken gebruikt als decoratie, maar ook (nep) planten. Het blijkt wel dat deze twee items een goede combinatie zijn!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply