42

4 Leuke ideeën voor planten in huis.

Planten brengen een compleet andere sfeer in een woning. Zet maar eens 2 wilde varens in een lege ruimte – het voelt direct anders aan. Naast het feit dat ze enorm veel sfeer maken, zijn ze ook nog eens goed voor de kwaliteit van de zuurstof in de woning. Hoe meer groen je in je woning hebt hoe beter! Wil je meer groen in huis maar wil je iets creatievers dan alleen een paar mooie planten? Je vind hier 4 leuke ideeen voor planten in huis.

4 leuke ideeen voor planten in huis.

 1. de Urban Jungle

  Je hebt het nu waarschijnlijk al meerdere keren voorbij zien komen: de Urban Jungle. De Urban Jungle houdt eigenlijk niet meer in dan een veelvoud van planten op een creatieve manier samenbrengen. Zo kun je een Urban Jungle in je keuken maken door verschillende kruiden en grassen samen te zetten in een leuke opstelling – ook nog eens handig tijdens het koken. Of wat dacht je van een tof hangstelsel met verschillende planten? Grote potten met varens een kleinere pot met een mooie cactus en als puntje op de i een mooie klimop? Je kan het zo groot of klein maken als je zelf wilt.

 2. Een plantenheelal of ladder

  Van een paar bollen staaldraad, mos en mooie planten kun je zo j eeigen plantenheelal in elkaar knutselen. Is al dat knutselen iets teveel van het goede? Ga dan eens op zoek naar een oude ladder die je met stevige kabels of draden aan het plafond kan hangen. Die ladder kan namelijk perfect dienstdoen als ondersteuning voor verschillende (echte of neppe) planten zoals klimop of varens. Ideaal voor de grote, open ruimtes in huis.

  Flowerpots with various green plants next in a living room

 3. Een plantenkast

  De juiste planten kunnen op veel locaties overleven; zolang er maar genoeg frisse lucht en natuurlijk daglicht is. Heb je ergens een oude (locker) kast staan die je niet meer gebruikt, of kun je er ergens eentje op de kop tikken? Vul de kast dan gewoon eens met planten! Het levendige groen brengt een mooi contrast met een oude verweerde (locker) kast. In plaats van potten kun je ook oude jute zakken gebruiken zodat je de planten zowel horizontaal als verticaal in de kast kan plaatsen.

 4. Het bloemengordijn

  Wil je eens wat anders proberen? Ga dan met vissersdraad aan de slag. Door bloemen, bladeren en flexibele takjes aan een vissersdraadje te reigen kun je ze vervolgens overal decoratief neerhangen. Maak een mooi bloemengordijn of creeer een toffe stellage aan plafond of muren!

 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply