Een tienerkamer inrichten: tips en inspiratie

Een complete tienerkamer inrichten kan best een opgave zijn. In de meeste gevallen zijn er twee mogelijke situaties: jouw lieve puber heeft een uitgesproken mening en eigen stijl óf het maakt ze allemaal niets uit. Wat jouw situatie ook is, een beetje tienerkamer inspiratie kan natuurlijk nooit kwaad! In dit artikel delen we een aantal toffe voorbeelden en ideeën voor een tienerkamer. Kijk je mee?

Tienerkamer bed en bank in één

Tieners houden ervan om te chillen in hun eigen ruimte. Een bed dat je ook kunt gebruiken als bank is daarom een geweldige aankoop. Je kunt kiezen voor een typische slaapbank, maar je kunt ook wat extra kussens op een eenpersoonsbed neerleggen. Kies voor sierkussens in verschillende kleuren en eventueel met een toffe print. Bij deze kamer is er gekozen voor wit met allerlei blauw tinten.

Tienerkamer verven met krijtbordverf

Een muur met krijtbordverf is geweldig voor in een tienerkamer. Je kunt namelijk helemaal zelf bepalen wat je met deze muur gaat doen. Gebruik het als groot kladblok voor het huiswerk, maak er mooie tekeningen op of laat er grappige berichtjes op achter. Ben je erop uitgekeken? Geen probleem! Je veegt het gewoon weer weg met een (nat) doekje.

Kleurrijke tienerkamer inspiratie

Een kamer voor een tiener hoeft er niet perfect uit te zien. Soms kun je een saaie slaapkamer al opvrolijken met een paar opvallende kleuren. Kies samen een tof kleurenpalet uit en koop een aantal nieuwe accessoires. Op deze manier geef je de huidige kamer een hele snelle make-over.

Gezellige tienerkamer voor meisje

Deze tienerkamer is perfect voor meiden (of jongens natuurlijk) die houden van pasteltinten en gezelligheid. De knusse sfeer creëer je door vooral lekker uit te pakken met de decoratie. Koop een grote open kast waar je allerlei accessoires in kunt zetten. Berg de praktische en minder mooie spullen op in dozen of lades.

Scandinavisch interieur voor tienerkamer

Een Scandinavische slaapkamer hoeft niet helemaal wit te zijn. Je kunt het ook tof combineren met een donkere blauwe of groene tint. Dit is een leuk idee voor een stijlvolle en moderne tienerkamer! Bij deze stijl is het wel het mooiste als er genoeg opbergruimte is. Zo ontstaat er (hopelijk) minder snel een grote puinhoop.

Minimalistische tienerkamer ideeën

Een minimalistische tienerkamer, met zwart en wit als basiskleuren, is zeker niet saai. Op het bovenstaande inspiratiebeeld zie je juist dat het strak en modieus oogt. Met deze neutrale stijl kan de kamer nog jaren mee.

Grijs betonlook behang voor tienerkamer

Een grijs behang met betonlook is perfect voor een stoere tienerkamer. Combineer dit met een industrieel interieur of juist met een paar kleurrijke elementen. Het is een mooie basis waar je veel kanten mee op kunt!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply