36

Laat je kleine keuken groter lijken: 6 tips

Droom jij van een groot kookeiland en een extra breed aanrechtblad, maar moet je het doen met een simpele, kleine keuken? Wees niet getreurd! We kunnen de smalle ruimte natuurlijk niet ineens omtoveren tot een woonkeuken van een landhuis. Maar wat we wél kunnen doen is een aantal tips geven om jouw kleine keukentje groter te laten lijken. Met de juiste keuzes en een paar aanpassingen lijkt de keuken ineens een stuk ruimtelijker!

Tip 1. Kies voor een licht kleurenpalet

Lichte kleuren zorgen voor een ruimtelijk effect. Maak daarom in een kleine keuken zoveel mogelijk gebruik van een fris en licht kleurenpalet. Wit is altijd een goede keuze. Vind je dit iets te clean en saai? Lichtgrijs, zachte natuurlijke tinten of pastelkleuren zijn ook prima. En zolang de basis een lichte uitstraling heeft, kun je best een paar donkere tinten verwerken in de keuken. Bijvoorbeeld in de accessoires of het keukenblad.

Tip 2. Laat een strakke en naadloze vloer leggen

Hoe drukker de vloer, hoe kleiner de ruimte zal lijken. Voor een ruimtelijke indruk kun je dus het beste kiezen voor een strakke en naadloze vloer. Een moderne gietvloer is hier perfect voor! Dit is niet alleen stijlvol, maar ook heel eenvoudig in onderhoud. Dat komt zeker goed van pas in de keuken. Lees meer over gietvloeren en de mogelijkheden op Gietvloer.net.

Tip 3. Kies voor compacte en luchtige designs

Laat zo veel mogelijk tierelantijntjes achterwege en kies voor minimalistische keukenkastjes. Ga voor een compact ontwerp dat functioneel is en zo min mogelijk ruimte in beslag neemt. Wil je ook een eettafel en stoelen in de keuken neerzetten? Koop dan meubels met een luchtig design. Denk aan een dun tafelblad en smalle poten.

Tip 4. Gebruik wandplanken als extra opbergruimte

Een hele muur vol met keukenkastjes kan nogal zwaar ogen. Laat daarom een gedeelte vrij waar je wandplanken kun ophangen. Hier kun je spullen als snijplanken, verse kruiden, specerijen in mooie potten of een fruitschaal neerzetten. Doe dit wel op een nette manier zodat het niet rommelig oogt. Zet er eventueel een kleine plantje bij en het functioneert meteen als gezellige decoratie.

Tip 5. Ruim zoveel mogelijk spullen op

Zet zo min mogelijk (overbodige) spullen op het aanrecht en ruim alles netjes op. Door veel lege ruimte zal de keuken ook een stukje groter lijken.

Tip 6. Betrek de keuken bij de woonkamer

Probeer de keuken bij de woonkamer of eetkamer te betrekken. Laat de vloer doorlopen, voer dezelfde interieurstijl door, creëer een kleine ontbijtbar of (iets rigoureuzer) sloop de tussenmuur eruit.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply