21

Huis verzekeren voor schade door lekkage

Een lekkage is erg vervelend en kan veel schade veroorzaken in je woning. Gelukkig is het mogelijk om je huis te verzekeren voor schade door lekkage. Met een goede woonverzekering kom je niet voor onverwachte hoge kosten te staan als het mis gaat. Dat is een rustgevend gevoel! In dit artikel lees je meer over de meest voorkomende lekkages, welke woonverzekering je het beste kunt afsluiten en tot slot nog een aantal tips om lekkage te voorkomen.

Veel voorkomende lekkages

Er zijn erg veel verschillende soorten lekkages die schade kunnen veroorzaken. De meest voorkomende lekkages zijn vaak het gevolg van storm en hevige regenbuien. De dakbedekking kan bijvoorbeeld beschadigen, waardoor het water via het plafond of de muren naar binnen komt. Daarnaast komen er vaak lekkages voor in de keuken en badkamer, waar veel leidingen lopen.

Inboedelverzekering voor lekkage

Inboedelverzekering voor lekkage

Met een inboedelverzekering ben je verzekerd voor waterschade aan alle verplaatsbare spullen in je woning. Denk aan de meubels, elektronica en de verplaatsbare items in je schuur of garage. Ook voor andere schade door brand, bliksem en diefstal kun je een inboedelverzekering afsluiten.

Opstalverzekering voor lekkage

Een lekkage veroorzaakt natuurlijk niet alleen schade aan de spullen in huis, maar meestal ook aan het huis zelf. Met een opstalverzekering ben je gedekt voor waterschade aan de vaste elementen van je woning. Hieronder wordt onder andere het dak, de muren, vloeren en leidingen verstaan. Om je zo goed mogelijk te verzekeren voor waterschade, is een combinatie van een inboedelverzekering en opstalverzekering dus essentieel. Uiteraard ben je met een opstalverzekering ook verzekerd voor andere schade aan je woning door bijvoorbeeld brand of diefstal.

Tips om lekkage te voorkomen

Belangrijk: je bent niet verzekerd als de lekkage is ontstaan door slecht onderhoud. Het is daarom erg belangrijk om zelf de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Met het juiste onderhoud maak je de kans op lekkage direct een stuk kleiner. Een aantal tips om lekkage te voorkomen zijn:

  • Controleer het dak regelmatig en maak de dakgoten schoon
  • Laat de cv-ketel controleren en onderhouden door een specialist
  • Controleer kitnaden regelmatig en vervang indien nodig
  • Leg de tuin niet vol met tegels, maar laat voldoende groen over zodat het regenwater in de bodem kan zakken
  • Gebruik zo min mogelijk chemische ontstopper, aangezien dit de riolering kan aantasten
  • Sluit de buitenkraan af in de winter om bevroren leidingen (die kunnen knappen) te voorkomen
  • Onderhoud de wasmachine en zet het in een lekbak

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply