6x inspiratie voor blauw in de badkamer

Grijs, zwart en wit zijn de meest gebruikte kleuren voor in de badkamer. Dat mag dus wel iets spannender! Vandaag delen we een aantal inspiratiebeelden waarbij gebruik is gemaakt van blauwtinten. Deze kleur kan zowel een frisse als een warme uitstraling hebben. Misschien krijg je na het lezen van dit artikel spontaan zin om je eigen badkamer een make-over te geven.

Botanisch donkerblauw

Een diepe, donkerblauwe kleur past perfect bij de botanische stijl. Het heeft namelijk een tropische uitstraling. Combineer dit met houten badkamermeubels, een vloer met houtlook en een grote plant. Dit alles geeft de badkamer een hele warme look. Tip: Koop wel een kamerplant die kan overleven in een vochtige ruimte.

Fris, licht en Scandinavisch

Pastelblauw of babyblauw sluit naadloos aan op de Scandinavische stijl. De lichte kleur zorgt voor een fris geheel. Het laat een kleine badkamer bovendien een stuk groter lijken! Op de bovenstaande afbeelding zie je dat de zachte kleur goed samengaat met een lichte visgraatvloer. Met zo’n zigzag patroon geef je de ruimte een moderne en luxe uitstraling.

Modern en opvallend

Ben je niet bang om de badkamer te laten opvallen? Kies dan voor een felle kobaltblauwe verf. Schilder niet alleen de muur in deze vrolijke kleur, maar geef ook de badkamermeubels een nieuwe look. Je kunt bijvoorbeeld een frame om de badkuip heen maken en deze blauw verven. Hiermee creëer je meteen extra opbergruimte voor je handdoeken en shampoos.

Industrieel inktblauw

Voor een stoere industriële badkamer kun je de felle kleuren beter achterwege laten. Kies daarentegen voor een hele donkere kleur met een koele ondertoon. Een matte inktblauwe muur is een geweldige optie. Maak in de rest van de badkamer gebruik van wit en grijs. Zo blijft het geheel toch ruimtelijk ogen. Zorg er daarnaast voor dat er genoeg daglicht binnenkomt. Laat ook genoeg lampen plaatsen zodat het ’s avonds geen ‘donker gat’ wordt.

Oceaanblauwe vlakken

Mozaïektegeltjes geven je vaak het gevoel dat je op een vakantiebestemming bent. Combineer dit met een oceaanblauwe kleur en je waant jezelf in een Griekse badplaats. Natuurlijk kun je dit iets moderner uitwerken door niet de hele badkamer te betegelen. Maak alleen een groot vlak achter de wastafel en eventueel bij het bad. Deze gekleurde steentjes staan vaak ook prachtig bij een inloopdouche!

Rustgevende wellness

We houden het wellness gevoel nog even vast met dit laatste voorbeeld. In deze badkamer is gebruik gemaakt van grotere blauwe tegels en rustgevende bruintinten. Dit oogt een stuk warmer dan helder wit.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply