41

Een landelijke keuken aankleden: 5 DIY-tips

Landelijke keukens hebben van zichzelf al een huiselijke uitstraling. Zowel de klassieke als de moderne uitvoering. Het is vaak erg ruimtelijk en robuust, maar toch hangt er een knusse sfeer. Dit kun je nog meer benadrukken met de juiste woonaccessoires. Wat is er leuker dan originele handgemaakte items? Met deze 5 Do It Yourself tips kun je dit soort landelijke keukens zeker gezellig aankleden.

1. Houten kruidenrek

Met een kruidenrek in je keuken heb je altijd verse ingrediënten bij de hand. Bovendien ziet het er heel leuk uit! Maak zelf een houten rek die je op kunt hangen of neer kunt zetten. Doe dit bijvoorbeeld met oude pallets of ander stoer materiaal. Maak een soort bakjes van de schappen zodat er kruidenpotten in kunnen staan. Dit is ook handig voor potjes met gedroogde kruiden, een grote pepermolen of flessen olie!

2. Keukengerei rek

Ook het keukengerei kun je op een toffe manier opbergen. Plaats een paar simpele houten planken boven elkaar voor een landelijke look. Je kunt een plank ook bevestigen met een stuk touw eraan, zoals op de afbeelding hieronder. Dit geeft een speelse touch aan je keuken! Wil je de spatels en grote lepels ook ergens kwijt? Maak dan een rek aan de muur of bevestig een aantal haakjes aan een stang waar je het keukengerei aan kunt ophangen.

3. Persoonlijke (weck)potten

Duik de kringloopwinkel in of ga thuis op zoek naar oude potten. Deze kun je heel makkelijk omtoveren tot een leuke voorraad pot. Weckpotten zijn bijvoorbeeld heel handig voor droge ingrediënten als rijst, noten of koekjes. Je kunt ze even goed schoonmaken en vervolgens pimpen. Doe er een strik omheen, verf de deksel in een vrolijke kleur of schrijf er wat op met een watervaste stift. Ook bloempotten kun je eenvoudig een nieuw leven in blazen. Een likje verf doet wonderen!

4. Linnen theedoeken

Een theedoek met print maakt de keuken nét wat gezelliger. Deze kun je natuurlijk gewoon in de winkel kopen, maar je kunt ook zelf aan de slag gaan! Het enige wat je nodig hebt is linnen stof, textiel verf en een naaimachine. Knip de lappen uit en zoom de rand om. Schilder vervolgens een mooi patroon en laat het goed drogen. Easy peasy, lemon squeezy! (Ook een leuke quote voor op een theedoek 😉 )

5. Tegelwand

Ervaren DIY’ers kunnen ook de achterwand van de landelijke keuken aanpakken. Het is wat meer werk, maar het brengt ook veel sfeer in de ruimte. Hergebruik oude tegels en creëer je eigen spatwand. Heb je nog wat materiaal over? Met kleine mozaïektegels kun je ook bijpassende pannenonderzetters maken!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply