24

Kleine eetkamer inrichten: 5 tips

Een kleine of smalle eetkamer inrichten kan best een uitdaging zijn. Maar met de juiste tips & tricks kun je er écht iets moois van maken. Scrol dus snel naar beneden voor handig advies en de leukste kleine eetkamer inspiratie!

Tip 1: Maak gebruik van lichte kleuren

De meeste mensen weten wel dat een lichte ruimte ook direct een stuk groter lijkt. Maar toch wordt de slimme truc niet altijd toegepast. Bij een hele kleine eetkamer is deze eerste tip een echte must. Met een witte, lichtgrijze of pastelkleurige basis heb je al een goed begin! Kies daarnaast voor meubelstukken in een lichte tint, maar wees ook niet bang om af en toe een donker accent aan te brengen.

Tip 2: Kies de juiste eettafel

De eettafel is toch wel het allerbelangrijkste onderdeel van de eetkamer. Het kan ontzettend in de weg staan of veel te lomp ogen. Denk daarom altijd goed na over je aankoop. Moet je een eetgedeelte creëren middenin de keuken? Kies dan voor een barretje of een kleine eettafel voor 2 personen. Als je de tafel tegen een muur kunt schuiven, is een compacte rechthoekige of kleine vierkante eettafel een mooie keuze. Komt de tafel middenin de ruimte te staan? Ga dan voor een kleine ronde eettafel voor een luchtige look. Zorg ervoor dat er precies genoeg beweegruimte overblijft en dat de looproute niet geblokkeerd wordt.

Tip 3: Ga voor compacte eetkamerstoelen

Je heb niets aan een kleine tafel als je er een paar hele grote stoelen naast zet. Combineer het daarom altijd met smalle en compacte eetkamerstoelen. Een lage eetkamerbank is ook nog een mooie optie!

Tip 4: Maak gebruik van de hoogte

In een kleine eethoek moet je slim gebruik maken van de hoogte. Hang bijvoorbeeld wandplanken op of koop een smalle, maar hele hoge kast om meer opbergruimte te creëren. Hang daarnaast een leuke hanglamp boven de tafel voor extra sfeer.

Tip 5: Hang decoratie aan de muur

Op een kleine keukentafel is er weinig ruimte voor decoratie. Hang deze sfeermakers daarom liever aan de muur. Denk aan een schilderij, lijsten met persoonlijke foto’s of een opvallend behangetje. Dit neemt geen ruimte in beslag, maar het maakt de eetkamer wel direct een stuk gezelliger! Je kunt er ook nog voor kiezen om een tof vloerkleed op de grond te leggen. Zeker bij een ronde tafel die middenin de ruimte staat, werkt dit erg goed.

Lees ook ons artikel: Inspiratie voor een Scandinavische eetkamer. Deze lichte en luchtige stijl is perfect voor een kleine eetkamer!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply