40

Je klassieke interieur een hippe uitstraling geven

Een klassiek interieur kan enorm tijdloos en stijlvol zijn. Van de andere kant kan het op een gegeven moment een beetje te ‘gewoon’ worden; een beetje saai. Al die neutrale kleuren, nette meubels en accessoires kunnen de inrichting van je woning wat minder spannend maken. Om je woning iets meer persoonlijke identiteit mee te geven, kun je deze tips volgen!

 1. Gebruik kleuren

  Doe eens gek en maak gebruik van wat uitgesproken kleur accenten. Verf bijvoorbeeld je keukenkastjes in een felle kleur, schaf een knalrode hocker aan of gebruik een algemeen kleurenthema door je hele woning. Op die manier kun je de neutrale uitstraling wat verbreken!

  Je klassieke interieur een hippe uitstraling geven

 2. Cool behang

  Mocht je nu liever niet aan het verven gaan, dan kun je er ook voor kiezen om een wand te behangen met een coole print. Een hippe natuurprint, een faux stenen muur, een foto behang of misschien wel een hele artistieke print. Met twee rolletjes behang en een kleine 2 uur werk ben je al klaar. Je kan het overgebleven behang gebruiken op andere, kleinere vlakken in de woning om op deze manier met print de woning een geheel te maken. Behang bijvoorbeeld een wand in de woonkamer, en gebruik het overgebleven behang op 1 van de keukenkastjes, een strook in de hal en wellicht een schilderij met dezelfde print in de slaapkamer.

  Je klassieke interieur een hippe uitstraling geven

 3. Geometrische accessoires

  De geometrische meubels en accessoires zijn helemaal hip en lijken ook volgend jaar de interieurtrend te zijn. Vervang die klassieke vloerlamp eens voor een geometrische draadlamp, en plaats wat toffe geometrische samenstellingen op de planken van de boekenkast. Laat ook deze vormen weer door de hele woning terugkomen om het een geheel te maken.

  Je klassieke interieur een hippe uitstraling geven

 4. Handgemaakte wanddecoratie

  Mocht je nu niet te veel aan willen passen, dan kun je de hippe uitingen ook beperken tot wanddecoratie. Maak bijvoorbeeld een toffe geometrische collage aan de muur, of ben lekker creatief en verf je eigen schilderijen in knalkleuren.

  Je klassieke interieur een hippe uitstraling geven
  Bron afbeelding

 5. Hippe accessoires

Om nu niet teveel werk te hoeven verrichten kun je ook gewoon lekker een dagje gaan winkelen. Je kunt voor verschillende prijsklassen hele toffe, hippe accessoires kopen. Loop eens een rondje door de Xenos, Blokker of zelfs de Action en kies eens voor de decoratieve stukken die je normaal niet zou kopen. Ga op zoek naar een stijl die niet bij je woning past, en schaf meerdere decoratieve stukken aan in deze zelfde stijl. Op die manier heb je even iets totaal anders in huis, lekker hip en modern, en past het toch allemaal nog goed bij elkaar.

Je klassieke interieur een hippe uitstraling geven
Bron afbeelding

Mocht je meer inspiratie hebben, blader dan eens door een van de interieurboeken!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply