36

5 inspirerende interieurboeken

boekLaatst vroeg iemand welke interieurboeken ik een echte aanrader vond om met je interieur aan de slag te gaan. Ik heb een aantal boeken in de kast staan, die ik regelmatig inkijk. In hoef het vak net meer te leren (tja… is maar hoe je het bekijkt…) maar ik ben nog altijd wel op zoek naar inspiratie, handige tips en weetjes. De boeken waar ik zelf veel aan gehad heb zijn:

 

interieurboeken

het interieur ontwerp boek van Jennie Hastie

het interieur ontwerp boek
Dit boek is een fijn basisboek voor iedereen die wil leren ontwerpen als een professional. Het neemt je stapsgewijs mee in de wereld van het interieurontwerp. Het boek start met een overzicht aan stijlen en de daarbij behorende materialen. De volgende stappen zijn het maken van een plattegrond, het invullen met de juiste basiselementen zoals wanden, vloeren en stoffering, het kiezen van de juiste meubels en het maken van een verlichtingsplan. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met slimme ideeën en handige tips voor het besparen van tijd en geld en door de vele beelden is het een prettig en helder boek.
interieur ontwerp boek van Jennie Hastie
€18,90
een ontwerp voor ieder huis van Jorine Tieleman

een ontwerp voor ieder huis van Jorine Tieleman

een ontwerp voor ieder huis
Het inrichten van je huis kost veel geld en je wilt graag dat alles direct goed doen. Een ontwerp voor ieder huis laat zien dat je elk huis, groot of klein, naar eigen wens kunt bouwen, verbouwen en inrichten. In dit boek realiseert Jorine woonwensen op het gebied van beschikbare ruimte en maakt zij van een standaardhuis een persoonlijk, gastvrij en vooral comfortabel thuis. Een goed interieur start immers bij een goed ontwerp en een doordacht plan.
een ontwerp voor ieder huis van Jorine Tieleman
€ 19,90
interieurboeken

kleur in huis van Ashlyn Gibsom

Kleur in huis
Kleur in huis laat een paar gezinnen met een creatief huis zien waarin iedereen zich thuis voelt. De beelden brengen veel inspiratie om op een creatieve manier je huis een eigen identiteit te geven. Doe nieuwe ideeën op voor het gebruik van kleur, patronen, decoratieve elementen en gebruiksvoorwerpen in vrolijke kleuren. Kortom: het moderne gezinsleven in beeld: 13 echte woningen van echte mensen, waarin iedereen zijn eigen fantasierijke en creatieve thuis creëert. Met interieurs van bekende Nederlandse en Vlaamse lifestylebloggers.
Kleur in huis van Ashlyn Gibson
€ 19,95

 

de inhoudsopgave van wonen is een werkwoord van Yvonne Bakker

de inhoudsopgave van wonen is een werkwoord van Yvonne Bakker

Wonen is een werkwoord

Dit woonboek is een plaatje, het is een fantastische combinatie van illustraties en fotografie samengebracht rondom het thema persoonlijk wonen. Wonen is een werkwoord laat zien hoe je met weinig middelen maar met de nodige dosis lef een eigen stijl kunt creëren. Het is bedoeld voor iedereen die graag veel met zijn interieur bezig wil zijn en voor wie een geheel eigen stijl van wonen belangrijk is. De unieke vormgeving maakt van dit boek een onmisbaar juweeltje.

wonen is een werkwoord van Yvonne Bakker
€20,75
interieurboeken

interieurbasics van Christy Brandiet

interieurbasics
Het succes van een interieur wordt niet alleen bepaald door mooi, door geld of door goede smaak. Interieurbasics laat zien hoe een stijlvol, persoonlijk en functioneel interieur ontstaat als er rekening wordt gehouden met de basisprincipes van vormgeving én met eigen levensstijl. Christy heeft ook veel boeken voor opleidingen voor interieurstylisten geschreven, ze laat veel goede dingen zien.
interieurbasics Christy Brandiet
€ 21,95
Mijn allerleukste vrolijkste boek is Kringloopgeluk van Ingrid Willenswaard. Iedere keer bekijk ik die weer met veel plezier!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply