24

Kinderkamer inspiratie: de circus kamer

Hoewel een witte kinderkamer een mooie tijdloze keuze is, is het stiekem ook leuk om eens flink uit te pakken met een thema kinderkamer! In dit artikel delen we een aantal toffe ideeën om zelf een circus kinderkamer te creëren. Maak je geen zorgen: het blijft stijlvol en wordt geen ratjetoe aan felle kleuren. Daar zijn wij als interieurliefhebbers namelijk ook niet zo’n fan van. Scrol snel verder om de inspiratiebeelden te bekijken en onze tips voor een circuskamer door te lezen.

Circustent op muur

Met een minimalistische, Scandinavische kinderkamer als basis kun je alle kanten op. Als je het wil veranderen in een themakamer in circus sfeer, kun je bijvoorbeeld een schildering op de muur maken. Maak een grote circustent, schilder een olifant, een vrolijke vlaggenlijn, een circusdirecteur of een ander object dat met het thema te maken heeft. Als je zelf niet zo creatief bent, kun je ook iemand inhuren om een muurschildering te maken of op zoek gaan naar speciale muurstickers.

Tent in kinderkamer

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een echte tent in de kinderkamer te zetten. Of dat nou een witte tipi tent, een zelfgemaakte tent van doeken of een mini circustent is. Kinderen worden er altijd vrolijk van! Zorg er wel voor dat de kleur van het tentje past bij de rest van de kamer. Neutrale of gedempte kleuren zijn vaak de beste keuze.

Behang circus print

Door alleen circus behang op de muren te plakken, geef je de hele kamer een nieuwe look in een handomdraai. Er zijn verrassend veel van dit soort thema behangetjes verkrijgbaar. Een andere optie is om te kiezen voor een behang met strepen of confetti of een extra grote poster met circus print.

Veel circus dieren

Laat op verschillende manieren circusdieren terugkomen in de kinderkamer. Bijvoorbeeld door middel van knuffels, het beddengoed, muurdecoratie of hele subtiele accessoires. Vooral olifanten en leeuwen doen het altijd goed!

Kinderkamer met circus details

Je kunt er ook voor kiezen om het kinderkamer thema subtiel in het interieur te verwerken, door enkel losse items in circusstijl toe te voegen. Deze kun je eenvoudig vervangen als je kindje is uitgekeken op het thema. Koop een vloerkleed en kussens in circus thema (zoals op de foto hierboven), zet een grote lichtletter neer, hang een vlaggenlijn op en koop een houten circus poppenhuis. Houten speelgoed is leuk om mee te spelen, maar werkt tegelijkertijd als mooie decoratie in de kinderkamer.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply