19

Je balkon katproof maken: zo doe je dat

Ook de kat wil tijdens de warme dagen genieten van het heerlijke briesje op het balkon. Helaas zijn de viervoetige vrienden erg nieuwsgierig en kunnen ze goed springen. Het is daarom niet veilig om je kat zomaar op het balkon te laten. Gelukkig kun je op verschillende manieren het balkon kat veilig maken. In dit artikel staan de handigste tips en ideeën voor je op een rij. Hoe ga jij jouw balkon of dakterras katproof maken?

Beveilig het balkon met een kattennet

De balustrade van het balkon is in de meeste gevallen niet veilig voor katten. Ze kunnen er tussendoor of onderdoor kruipen, in het hekwerk klimmen of eroverheen springen. Een speciaal kattennet voor het balkon is daarom onmisbaar. Hiermee kun je het balkonhek en het gedeelte hierboven dichtmaken. Kies bij voorkeur voor een extra stevig kattennet met draadversterking.

Maak het balkon dicht met een glazen wand

Blijft jouw kat maar klimmen in het kattennet? Of vind je de look van het gaas niet zo sfeervol? Dan kun je het balkon afschermen met glas of doorzichtig kunststof. Met balkonbeglazing kun je niet alleen je balkon katproof laten maken, maar ook zelf genieten van een (deels)afgesloten buitenruimte. Hier kun je onder alle weersomstandigheden aangenaam zitten met je kat.

Schaf een kattenren of kattenkooi aan

Het is niet nodig om het hele balkon of dakterras dicht te maken. Je kunt ook een aparte kattenren of kattenkooi op het balkon plaatsen. Hier kunnen de katten zelf in lopen door middel van een luikje of via het raam. Richt deze kattenren in met een kattentrap, een zacht dekentje en een kattenplank zodat ze van het uitzicht kunnen genieten.

Maak gebruik van een tuigje of kattenharnas

Een andere optie is om je kat af en toe mee naar buiten te nemen aan een tuigje. Vaak is een speciaal kattenharnas de veiligste en comfortabelste keuze. Let wel op: katten hebben tijd nodig om aan zo’n tuigje te wennen. Neem hier dus een paar dagen of weken de tijd voor.

Haal giftige planten weg

Vergeet niet om alle giftige planten van je balkon te halen. Vervang het eventueel voor kattengras om je katproof balkon weer compleet te maken.

Houd je kat altijd in de gaten

Zelfs als jouw balkon perfect is afgesloten en helemaal katvriendelijk is, moet je de kat nooit alleen laten. Houd je huisdier altijd in de gaten zodat je gevaarlijke situaties kunt voorkomen.

Lees ook ons artikel ‘Een kattenkamer inrichten: dit mag niet ontbreken

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply