46

Een kattenkamer inrichten: dit mag niet ontbreken

Alle kattenliefhebbers weten natuurlijk hoe leuk de aaibare beestjes wel niet zijn. Ze zijn schattig, gezellig, grappig en een vriendje voor het leven. Soms verdienen ze daarom zelfs een eigen kamer! Ben jij van plan om een kattenkamer in te richten? Dan mogen de volgende spullen zeker niet ontbreken:

Een grote krabpaal

Alle katten willen hun nagels scherp houden. Dit doen ze door fanatiek ergens aan te krabben. Natuurlijk wil je liever niet dat jouw meubilair hiervoor wordt gebruikt. Het is daarom verstandig om een grote krabpaal aan te schaffen. Hier wordt het baasje én het beestje blij van!

Een goede kattenbak

Een kattenbak mag niet ontbreken als je een kat in huis haalt. Als je een aparte ruimte hebt voor je huisdier, kun je de kattenbak hier prima neerzetten. Dat scheelt weer ruimte in de keuken of woonkamer. Vergeet ook niet om het goede kattengrit te kopen. Dit zorgt ervoor dat je minder last hebt van de urinegeur. Daarnaast is het vaak een stuk makkelijker schoon te maken. Je kunt goedkoop gattengrit online bestellen bij Brekz. Ze verkopen niet-klontvormend kattengrit, klontvormend kattengrit en zelfs biologische opties. Biologisch kattengrit is gemaakt van natuurlijk, plantaardig materiaal.

Klimpalen, bruggetjes en planken

Katten zijn gek op klimmen en klauteren. Ze worden daarom heel gelukkig van een klimtoestel in de kamer. Je kunt ook verschillende planken en bruggetjes bevestigen aan de muur. Zo kun je je eigen creativiteit helemaal los laten gaan! Het is een soort survival parcours, maar dan voor je huisdier. Op de bovenstaande afbeelding zie je een leuk voorbeeld. Door af te wisselen met vormen, hoogtes en materialen, maak je het extra interessant. Zorg er wel voor dat het veilig en stevig is.

Een knusse slaapplek

Na al dat klimmen is een kat ook toe aan een beetje rust. Maak daarom een aantal fijne slaapplekken in de kamer. Zet een zacht mandje op de grond en koop een krabpaal met een huisje erop. Hier kunnen ze zich even terugtrekken. Ook leuk: hang een speciale kattenhangmat op. Deze kun je vastmaken aan de muur, aan een meubelstuk of kopen met een stevige standaard.

Veilige kattenspeeltjes

Simpel speelgoed werkt ook altijd goed. Katten kunnen zich soms uren vermaken met een klein balletje of een knuffel. Kattenspeeltjes zijn ook goed om contact te maken met je huisdier. Bijvoorbeeld door met een hengel te spelen. Let er wel altijd op dat het speelgoed wat je koopt veilig is voor huisdieren.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply