22

Geen beschadigde vloeren meer met de juiste bescherming

Een nieuwe laminaat, houten of parketvloer is vaak een hele inverstering. Daarom wil je jouw vloer natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Toch krijg je te maken met schuivende meubelstukken die de vloer kunnen beschadigen. Denk hierbij aan de eetkamerstoelen die rondom een tafel worden geschoven. Wanneer je de poten van je stoel niet goed beschermt, kunnen er krasse op de vloer ontstaan. Daarom is een kleine inverstering in bijvoorbeeld stoelpoot vilt helemaal niet gek. 

Vervangbare glijders van wol

Vervangbare glijders van wol

Veel stoelpoten zijn van hout of metaal. Hiervoor kun je makkelijk plakvilt gebruiken. Dit vilt wordt gemaakt van bijvoorbeeld wol. Dit is zacht en veilig materiaal, waarmee je makkelijk en zonder zorgen je stoelen kunt aanschuiven. De viltjes worden meestal met een plakrandje aan de onderzijde van een stoelpoot geplakt. Dit kun je heel makkelijk zelf. Wel Is het belangrijk dat je ze na verloop van tijd vervangt. Wanneer je dit niet direct doet, blijf je met de stoelen schuiven en ontstaan er alsnog krassen op de vloer. Er zijn verschillende diktes wolvilt beschikbaar. Hierbij geldt: hoe dikker het vilt hoe beter de bescherming van je vloer. Het is hierbij ook belangrijk dat je let op het gewist dat het meubel heeft. Zware meubels zijn beter te beschermen met dikker vilt. 

Met de vervangbare wolvilten kun je makkelijk jouw stoelen weer opnieuw voorzien van de juiste bescherming. Controleer eens in de zoveel tijd je of het vilt versleten is. Als dit het geval is, kun je het vilt uit het houdertje nemen en een nieuwe vilt plaatsen. 

Wat als je een ander soort vloer hebt? 

Niet iedereen heeft een houten of laminaatvloer. Als je een ruwe of tapijt vloer hebt zijn wolvilt vloerbeschermers niet de juiste optie. Dan kun je ook kiezen voor rubberen doppen. Deze rubberen doppen kun je om de poot van jouw stoel schuiven. Door het rubber wordt de vloer beschermt tegen het schuiven van de stoel. Om het aanzicht van je stoel of meubel te behouden zijn er ook transparante rubber overzet doppen. 

Meubelwielen voor allerlei meubels

Niet alleen stoelen dienen goede meubelglijders te hebben om de vloer te beschermen. Misschien heb je ook zwaardere meubels die wel eens verplaatst moeten worden? Dan ben je het beste uit met meubelwielen die je vloer niet beschadigen. Een meubelwiel kun je makkelijk zelf bevestigen. Doordat de meubel nu voorzien is van een wieltje is hij makkelijker te verplaatsen. 

Zoals je leest zijn er verschillende manieren om jouw vloer te beschermen tegen het schuiven van je meubels. 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply