25

5 tips voor inrichten van je balkon

Als de eerste zonnestralen in de lente tevoorschijn komen, dan wil je natuurlijk gelijk kunnen genieten van je eigen plekje buiten. Of je nu een grote tuin of een klein balkon hebt, het is een plek in de zon en daar moet je goed gebruik van maken! Toch is het vaak lastig om een balkon ideaal in te richten. De ruimte is namelijk beperkt en niet ieder balkon heeft hetzelfde formaat. Daarom geven we je in dit artikel vijf tips  waarmee jij jouw balkon kunt omtoveren tot een zomers paradijsje.

Tip 1: bepaal wat je het liefst op je balkon doet

Lekker een paar uurtjes ontspannen met je zonnebril op? Of even wakker worden buiten met een koffietje? Voordat je begint met inrichten, is het slim om te bedenken wat jij graag doet op het balkon. Als je het liefst tot rust komt in de zon, kun je je laten inspireren door verschillende loungesets. Wanneer je jouw balkon graag gebruikt om even te ontbijten of te dineren, dan is een compacte bistroset perfect voor jou!

Tip 2: begin met de grotere tuinmeubels

Als je eerst de essentiële meubels voor jouw balkon aanschaft, dan kun je goed zien hoeveel ruimte je nog over hebt. Kies dus vooraf welke loungeset, bijzettafel of tuinstoelen je wilt neerzetten, om vervolgens creatief aan de slag te gaan met de vrije ruimte. Een goede opbergkast zou ook op je lijstje moeten staan. Zo voorkom je dat je balkon een troep wordt in plaats van een paradijs!

Tip 3: zorg voor verlichting

Als je in de avond nog even heerlijk buiten een boek wilt lezen, is het wel zo fijn als je balkon een beetje verlicht is. Het aanbod aan verlichting is groot, maar je moet er wel rekening mee houden dat de lampen buiten worden opgehangen. Zo heb je verschillende lampen die aan de muur bevestigd kunnen worden, hanglampen én lampenslingers die voor veel sfeer op jouw balkon zorgen.

Tip 4: kies jouw favoriete accessoires

kies jouw favoriete accessoires

Met deze tip maak je jouw balkon écht persoonlijk. Pak een aantal kleine dingen uit je huis en kijk of je het leuk vindt staan. Kies wat schaaltjes, kussentjes en prints die je doen denken aan je favoriete vakantiebestemming. De volgende keer dat je weer op vakantie gaat, weet je precies wat je mee moet nemen om je balkon nog gezelliger te maken!

Tip 5: creëer je eigen jungle

Oké, misschien is een jungle wat overdreven, maar een beetje groen op je balkon zorgt voor een hoop sfeer. Een bananenplant is hier een mooi voorbeeld van. Deze plant heeft een tropisch tintje en staat graag in de zon, ideaal voor een balkon dus! Daarnaast kun je kiezen voor een aantal kleinere planten, zo breng je op een eenvoudige manier wat kleurrijke details aan.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply