40

6 prachtige inloopkasten om bij weg te dromen

Veel modeliefhebbers dromen van een inloopkast in hun eigen woning. Een plek waar het allemaal draait om jouw indrukwekkende collectie aan schoenen, tassen, kleren en accessoires. Vandaag delen we graag wat inloopkast inspiratie met een aantal bijpassende tips. Scrol snel naar beneden en bekijk de mooiste inloopkast voorbeelden in dit artikel!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LISA ADAMS | LA CLOSET DESIGN (@laclosetdesign) op

1. Chique en lichte inloopkast

Deze chique inloopkast staat waarschijnlijk bij veel mensen op het verlanglijstje. Het is een aparte kamer waar veel daglicht binnenkomt. Het ruimtelijk effect wordt flink versterkt door de grote spiegels en de lichte kleuren. Deze elementen kun je dan ook goed toepassen in een kleine ruimte. De karakteristieke houten vloer zorgt toch nog voor een sfeervolle uitstraling.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Misses Clementi (@missesclementi) op

2. Inloopkast met vakken en lades

Voorkom dat een open kast rommelig oogt door met verschillende vakken te werken. Hierdoor kun je alle items netjes sorteren en opruimen. Kledingstukken als truien en shirtjes kun je prima opbergen in een lade. Tip: Kies voor lades met een glazen voorkant zodat je in een oogopslag kunt zien wat erin zit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Scandi Nordic Boho Interior (@froehlicheszuhause) op

3. Knusse en gezellige inloopkast

Veel kledingkasten kun je eenvoudig zelf samenstellen. Bedenk hoeveel lades je nodig hebt, hoe je je schoenen gaat opbergen en hoeveel lange jassen of jurken je gaat ophangen. Met al deze informatie kun je naar de winkel of bouwmarkt. Je kunt dit soort inloopkasten in je kamer verwerken of in een aparte ruimte. Koop meteen een hoogpolig vloerkleed, een stijlvol krukje en mooie wanddecoratie voor een knusse sfeer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door HOUSE of IDEAS (@houseofideas) op

4. Moderne en minimalistische inloopkast

Hou je meer van een moderne look? Kies dan voor een hele minimalistische inloopkast. Maak vooral gebruik van zwart, wit en grijs. Bij een open kast is het ook een goed idee om de kleding te sorteren op kleur. Geef alleen je favoriete kledingstukken een plekje in het open gedeelte en berg de rest op in de lades.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gina Drago Design (@ginadragodesign) op

5. Inloopkast en washok in één

Een inloopkast met een washok is een perfect combinatie. Na het strijken kun je de kleding meteen op de juiste plek terugleggen of ophangen. Zo is het risico op verdwenen sokken ook een stuk kleiner!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LISA ADAMS | LA CLOSET DESIGN (@laclosetdesign) op

6. Inloopkast in je thuiskantoor

Het laatste voorbeeld bewijst dat je niet hoeft te kiezen tussen een thuiskantoor en een inloopkast. Het is namelijk een geweldige match. Er is ruimte genoeg voor een groot bureau en een hoge kledingkast. In een werkkamer is het wel verstandig om te kiezen voor een gesloten kast met (schuif)deuren. Zo ziet het er opgeruimd uit en word je minder snel afgeleid.

Show Comments

One Response

  1. Joyce van Belle 27 maart 2019

Leave a Reply