35

DIY brillenzakje maken van wolvilt

brillenzakje

brilenzakje om zelf te maken

brillenzakje maken

Al een hele poos ben ik op zoek naar een handig en betaalbaar brillenzakje voor mijn bril-die-ik-steeds-meer-nodig-heb. Ik ben dol op vilt, dol op kleur, dol op slimme trucjes en vooral dol op betaalbaar. Dit allen tezamen was niet eenvoudig. Het brillenzakje was té plastic, of mijn bril paste niet, of het zakje was te duur, of het was mooi, maar de verzendkosten te veel…. Al met al bleef het maar zeuren en mijn bril werd er niet mooier van.

Op een saaie regenachtige zomerdag was ik met mijn dochter-die-ook-graag-knutselt aan het speuren naar leuke ideetjes op pinterest en keken we in de kast wat op voorraad was. En zo is zomaar ineens het idee voor een brillenzakje geboren. Zooooo eenvoudig en toch zo doeltreffend en bovenal: betaalbaar. Kortom: zoek je ook een leuke oplossing voor je bril, lees dan het idee:

brilenzakje

benodigdheden brillenzakje

dit heb je nodig:

– een lapje vilt, bv via meervilt– een dik draadje wol bv bravo big via bijtantetine
– naald, schaar, spelden, borduurzijde
– textielverf voor de dip dye handwas van de hema

hoe pak je het aan:

1. Leg het vilten lapje voor je met de bril er bovenop.
2. Meet of de bril past als je het lapje dubbelvouwt. Moet er nog een reepje afgeknipt omdat het lapje te ruim is? Doe dat dan.
3. Spelt het randje vast en schuif je bril erin. Zit je bril niet te strak en niet te ruim? Als je het overige lapje erom heen slaat, valt dat lapje dan goed?
4. Maak een klein stiksteekje aan de zijkant. Zorg dat vooral de eerst en de laatste steek goed strak en dubbeldubbel zit. Anders schiet het snel los, dat zou jammer zijn.
5. Knip een lang touwtje af en maak dit vast aan het uiteinde. Zorg dat het aan de binnenzijde zit.
6. Maak het vilten lapje vochtig en maak de textielverf klaar volgens de gebruiksaanwijzing. Wil je ook de dip dye techniek toepassen, lees dan eens de instructie op de site van 101 woonideeën
7. Zet het vilten zakje in de verf zoals jij het mooi vindt en laat de verf 15 minuten omhoog vloeien. Keer het zakje nogmaals als je de andere kant ook geverfd wilt hebben.
8. Laten drogen en klaar! Bril erin en oprollen maar!

brillenzakje

het brillenzakje van vilt

het brillenzakje

het brillenzakje

Zoek je nog meer zelfmaak ideetjes? Kijk dan eens op mijn pinterestbord DIY. Er is genoeg te doen!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply