34

Maak je tuin klaar voor de lente

Kijk jij al uit naar het voorjaar? En kun je niet wachten om weer aan de slag te gaan in de tuin? Bereid je dan alvast voor op de lente met onze onderstaande tips. Je kunt namelijk al best wat klusjes uitvoeren zodra de temperaturen langzaam omhoog gaan. Van opruimen en schoonmaken tot het aanschaffen van nieuwe tuinmeubelen!

Begin met opruimen van de tuin

De tuin opruimen kan het hele jaar door. Er is vast nog iets om te doen. Misschien staat er een lege bloempot die je nog moet opbergen, kun je de nieuwe vogelhuisjes die op de grond staan eens ophangen of kun je het oud ijzer eindelijk wegbrengen. Kijk gewoon eens rond en ga aan de slag.

Maak de tegels en het terras schoon

Het is fijn om de lente te beginnen met een schoon terras. Als de temperaturen weer mild zijn en het niet meer vriest, kun je dus alle tegels gaan schoonmaken. Dit gaat het beste met een hogedrukreiniger. Weg met die groene laag!

Zet de tuinmeubelen klaar

Zodra de tegels van het terras helemaal schoon zijn, kun je ook de tuinmeubelen weer tevoorschijn halen. Wellicht kunnen deze meubels ook wel een poetsbeurt gebruiken. Zijn de stoelen echt versleten of ben je toe aan iets nieuws? Ga dan alvast op zoek naar een nieuwe tuinset. Vooral loungesets met een grote comfortabele bank en een bijpassend tafeltje zijn erg populair. Kijk eens naar de huidige loungeset aanbiedingen om misschien een goede deal te scoren. Dat is pas een fijn begin van het voorjaar!

Haal onkruid zo snel mogelijk weg

Onkruid gaat sneller groeien zodra het zonnetje weer regelmatig voor de dag komt. Je kunt het daarom beter zo snel mogelijk verwijderen om verspreiding te voorkomen. Het is misschien niet het leukste werk, maar wel erg nuttig

Onderhoud het gazon

Wist je dat gras vaak al begint te groeien vanaf 5 graden? Dat is waarschijnlijk eerder dan je dacht! Probeer het gazon én het weerbericht dus in de gaten te houden. Misschien kun je binnenkort weer gaan maaien. Je kunt het gras dan eventueel ook bemesten. Dit werkt het beste vlak voor een regenbui. Probeer daarnaast het grasveld goed schoon te houden door takken en bladeren te verwijderen.

Maak de vijver schoon

Heb je een vijver in de tuin? Dan heeft deze ook onderhoud nodig. Maak het water schoon, check de pomp en filters, kijk of het watervalletje nog werkt en koop eventueel nieuwe planten.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply