Interieurtips voor een ontspannen sfeer in huis

Het wordt weer de hoogste tijd om helemaal te ontspannen. Niet in een luxe spa of op vakantie, maar gewoon in je eigen huis. De herfst en winter zijn hier de perfecte seizoenen voor! Blijf eens een heel weekend thuis en geniet van je welverdiende rust. Dit gaat natuurlijk het beste als jouw interieur ook een rustgevende uitstraling heeft. Een ontspannen sfeer in huis brengen is helemaal niet zo ingewikkeld als je misschien denkt. Kijk maar eens naar de onderstaande interieur tips.

Ga voor een rustige basis met de juiste kleuren

Je kunt alle interieurtips toepassen in de woonkamer, slaapkamer of iedere andere ruimte. Het belangrijkste is dat je begint met een rustige basis. Zorg ervoor dat de kleuren op de muur vrij neutraal zijn. Voor een frisse look kies je voor wit, lichtblauw of pasteltinten. Dit laat een kleine woonkamer meteen groter lijken! Wil je juist wat meer warmte creëren, dan kun je beter gaan voor bruintinten, oranje of donkerrood. Let er wel op dat de kleuren niet te fel en intens zijn.

Gebruik natuurlijke materialen zoals hout

Een ontspannen sfeer creëren in huis doe je ook met de juiste materialen. Alleen kunststof kan nogal kil overkomen. Maak daarom ook gebruik van natuurlijke materialen als hout voor de vloer en de meubels. Dit zorgt voor meer warmte en karakter in huis.

Mix verschillende zachte texturen

Je geeft een kamer ook een rustgevende look door te mixen met verschillende zachte texturen. Koop bijvoorbeeld een hoogpolig kleed, leg een paar aaibare kussens op de bank, kruip weg onder een zachte deken en versier de stoel met imitatiebont.

Creëer genoeg opbergruimte

Ze zeggen niet voor niets: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Zorg er daarom voor dat er genoeg opbergruimte is in alle kamers. Koop genoeg kasten met lades of deurtjes zodat de spullen niet zichtbaar zijn. Voor een open kast zijn stijlvolle opbergmanden een mooie oplossing.

Kies voor warme en sfeervolle verlichting

Natuurlijk is de ontspannen sfeer pas compleet als er genoeg warme en zachte verlichting aanwezig is. Kies voor lampen met een dimmer, koop extra sfeerverlichting en zet eventueel wat kaarsjes (op batterij) op tafel.

Maak een knus plekje om je terug te trekken

Heb je al een knus plekje in huis waar je je helemaal kunt terugtrekken? Bijvoorbeeld in een relaxfauteuil bij de open haard, in een schommelstoel voor het raam of op een zachte bank in de leeshoek. Dit is echt een aanrader als je even wilt ontspannen!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply