20

Jarig in de Winter? Dit is hoe je een Winter Tuinfeest organiseert!

Als je in de winter jarig bent, dan ben je snel geneigd om het binnenshuis te vieren. En dat is ook meer dan logisch. Het vriest buiten, waarom zou je het dan buiten vieren. Door het binnen te organiseren, gaat de originaliteit er al snel vanaf. En daarom moet je (ook) in de winter gewoon je verjaardag buiten organiseren.. Het klinkt misschien onnozel of ondoordacht, maar met de onderstaande tips geven wij jou de middelen om het tofste verjaardags tuinfeest te geven. Gewoon in de winter!

1. De uitnodiging

In de uitnodiging is het belangrijk om duidelijk te zijn over het feit dat het buiten gevierd wordt. Je wilt niet dat er gasten onderkoeld raken. Daarom moet je met een knipoog melden dat ze dik aangekleed naar jouw feest moeten komen. Oftewel: een winter dress code. De uitnodiging zelf kan je zo mooi maken als je zelf wilt. Zoek voorbeelden op Pinterest of haal inspiratie van Canva.

2. Vuur

Een vuurkorf of -schaal mag echt niet ontbreken op je winterse tuinfeest. Wat is er nou gezelliger dan samen rond een vuurkorf te staan of zitten. Bereid spiesjes voor met marshmallows eraan en het feest kan beginnen. PLaats je voor korf op keramische tuintegels of dikformaat klinkers en het ziet er ook stijlvol uit!

3. Andere verwarming

Andere verwarming

Het vuurtje van de vuurkorf maakt je al best warm, maar als je er maar een hebt staan kan het alsnog best fris worden. Daarom zal je nog meer verwarmingselementen moeten plaatsen, je wilt niet dat iedereen de hele tijd naar binnen gaat om op te warmen. Het feestje is immers buiten. Wanneer je een open terrasoverkapping hebt, kun je deze afsluiten met doeken of dekens om de warmte binnen te houden. Maar gelukkig heb je tegenwoordig ook de mogelijkheid om daar een terrasverwarmer neer te zetten. Zorg ervoor dat je overal genoeg fleecedekentjes hebt liggen voor het geval dat je feestgangers het toch echt koud krijgen. 

4. Sfeer door aankleding

Een verjaardag is natuurlijk niet compleet zonder de daarbij horende aankleding. Hang ballonnen en slingers op voor het verjaardags element. Hier kan je het bij laten, maar je kan ook nog verder uitpakken. Wikkel lichtsnoeren om bomen en palen en brandt kaarsjes. Daarnaast kan je oude schaatsen, ski kleding of andere ski accessoires ophangen voor de echte winterse sfeer. 

5. Een warme kop chocomelk

Wat schreeuwt er harder winter dan een mok met warme chocomelk? Ja, glühwein, maar dat vind lang niet iedereen lekker. Maak daarom onder het mom van: voor ieder wat wils, een glühwein en hot chocolate buffet. Zet op een tafel meerdere thermoskannen met warme chocomelk en/of glühwein. Vul het aan met heerlijke likeuren bij zoals: baileys, rum of malibu. En zorg voor verschillende soorten toppings, hmm lekker!

Komt jouw verjaardag er al aan? Dan is een winter tuinfeest dé oplossing voor jou! 

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply