23

Interieurtips om ongelukken in huis te voorkomen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dus ook in de kleine hoekjes van jouw woning! Voor meer veiligheid in en om het huis is het verstandig om de 8 onderstaande tips eens door te lezen. Wellicht kom je punten tegen waar je zelf nog niet eerder aan hebt gedacht. Zo kun je vervelende situaties en ongelukken in huis voorkomen.

Tip 1. Bevestig kasten aan de muur

Als het gaat om kindveiligheid in huis, moet je zeker aandacht besteden aan de kasten. Maak zo veel mogelijk kasten (en andere grote meubels die kunnen omvallen) vast aan de muur. Vooral bij ladekasten in de kinderkamer is dit noodzakelijk. Wanneer je kindje de lades zelf opentrekt, kan de kast door de verschuiving van het gewicht omvallen. Ook kunnen kinderen op de meubels klimmen waardoor het gauw naar voren valt. Je huis babyproof maken begint dus bij de kasten!

Tip 2. Gebruik antislip op de trap

Voorkom dat er iemand van de trap valt door antislip treden aan te brengen. Er zijn eventueel ook strips verkrijgbaar die je gemakkelijk op de traptreden kunt plakken. Daarnaast is een stevige trapleuning en goede verlichting een verstandig toevoeging.

Tip 3. Leg een antislip mat in de badkamer

De badkamervloer kan snel glad worden. Leg daarom altijd een matje neer met antislip eronder. Er zijn ook antislip matjes verkrijgbaar voor in de douche en het bad.

Tip 4. Werk losse kabels en snoeren weg

Maak jouw woonkamer babyproof, kinderproof, puppyproof en seniorenproof door alle losse kabels weg te werken. Hier kun je namelijk gemakkelijk over struikelen. Huisdieren of kleine kinderen kunnen daarnaast aan de snoeren gaan bijten, wat gevaarlijke situaties kan veroorzaken.

Tip 5. Reinig het filter van je wasdroger

Wist je dat een slecht onderhouden wasdroger erg brandgevaarlijk is? Maak de filter daarom regelmatig schoon om brand te voorkomen.

Tip 6. Ruim de gang en hal op

Je maakt je huis veilig door regelmatig op te ruimen. Zorg ervoor dat de gang en hal niet vol staan met spullen. Het is namelijk een belangrijk onderdeel van je vluchtweg bij brand.

Tip 7. Stap over op LED kaarsen

In een veilig en babyproof huis kun je beter geen echte kaarsen branden. Stap liever over op LED kaarsjes. Deze veilige nepkaarsen werken op batterijen, zijn oplaadbaar of werken op zonne-energie.

Tip 8. Schaf een traplift aan

Heb je veel moeite met traplopen? Overweeg dan om een traplift aan te schaffen. Hiermee kun je veel ongelukken voorkomen.

Mogelijk ook een interessant artikel: Het interieur aanpassen voor je oude dag

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply