Het interieur aanpassen voor je oude dag

De meeste mensen willen zo lang mogelijk in hun eigen huis blijven wonen. Toch kan dit op een bepaalde leeftijd steeds minder comfortabel en minder veilig worden. Gelukkig zijn er een aantal punten in het interieur die je prima kunt aanpassen. Zo kun je ook op je oude dag nog genieten van je eigen vertrouwde woning.

Extra ruimte op de benedenverdieping

Veel ouderen krijgen op den duur moeite met traplopen. Het is daarom verstandig om extra ruimte vrij te houden op de benedenverdieping. Als het echt nodig is, kun je de slaapkamer altijd nog verplaatsen naar de begaande grond. Het is wel zo praktisch als ook de badkamer op de onderste verdieping is. Is dit niet het geval? Dan kan een traplift ook een goede oplossing zijn. Deze kun je zelf aanschaffen, maar je kunt ook een traplift huren bij www.triwatrapliften.nl voor een bepaalde periode.

Brede doorgangen en genoeg bewegingsruimte

Over het algemeen is het verstandig om zo veel mogelijk bewegingsruimte te creëren. Verplaats een aantal meubels om de doorgangen te verbreden. In sommige gevallen is het ook verstandig om drempels te verwijderen.

Kasten en apparaten op ooghoogte

Voor senioren kan het lastig zijn om te bukken of juist ver te reiken. Zorg er daarom voor dat de meeste kasten en apparaten op ooghoogte staan. Vooral in de keuken is dit erg handig. Spullen die bijna niet gebruikt worden kunnen helemaal bovenin of onderin de kast. De rest moet eenvoudig bereikbaar zijn zonder al te veel moeite te doen.

Ruime badkamer met inloopdouche

Ook in de badkamer moet er genoeg bewegingsruimte zijn. Kies voor een ruime inloopdouche waar zelfs een stoeltje in past. Dit kan in de toekomst goed van pas komen. Bevestig eventueel beugels aan de muur voor extra houvast. Dit is niet alleen handig in de douche, maar ook bij het toilet.

Verlichting met afstandsbediening

Maak het leven iets makkelijker door alle verlichting aan te sluiten op een app. Een simpele afstandsbediening werkt natuurlijk ook prima. Deze slimme verlichting kun je gewoon vanuit de luie stoel bedienen. Handig!

Comfortabele en veilige meubels

Tot slot is het misschien nodig om nieuwe meubels aan te schaffen. Het is belangrijk dat het comfortabel en veilig is. Een lage hoekbank of een te diepe relaxstoel is over het algemeen niet zo verstandig. Kies liever voor een stoel met stevige zitting en leuningen die je kunt aanpassen. Hetzelfde geldt voor een goed en veilig bed.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply