Inspiratie: kerstboom in de slaapkamer

Moet de kerstboom nog last-minute worden opgezet, maar is er geen ruimte in de woonkamer? Dan zet je de boom dit jaar toch gewoon in de slaapkamer! Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar we beloven dat het juist heel stijlvol zal ogen. Bekijk de onderstaande inspiratiebeelden en tover jouw slaapkamer om tot een kerstkamer.

Chique en stijlvolle kerst slaapkamer

Deze eerste inspiratiefoto bewijst direct dat een kerstboom in de slaapkamer helemaal niet zo’n slecht idee is. Het ziet er toch super gezellig uit? Om ervoor te zorgen dat de kerstboom goed aansluit bij het interieur, is het belangrijk om de kleuren van de ballen en kerstversiering hierop aan te passen.

Kerstboom in donkere slaapkamer

Ook als jouw slaapkamer donkere kleuren heeft, past een kerstboom er goed bij. Het is mooi als je kiest voor een kunstboom in een donkere groentint. Wil je helemaal afstappen van het standaard plaatje? Kijk dan ook eens naar een zwarte nep kerstboom. Dat is super stoer in combinatie met een donkere muur! Kies wel voor versiering in een lichte kleur zodat de ballen niet wegvallen.

Papieren kerstversiering slaapkamer

Besneeuwde kerstbomen hebben altijd een heel romantisch uiterlijk. De boom heeft eigenlijk nauwelijks versiering nodig. Als je het geheel toch nog wat gezelliger wil aankleden, kun je eens kijken naar papieren decoratie. Denk aan kartonnen kerststerren, papieren kerstballen en papieren kerstslingers. Door de neutralen tinten past het erg mooi bij een landelijke of Scandinavische slaapkamer.

Scandinavische slaapkamer met kerstboom

Ook mooi in een Scandinavische slaapkamer: een echte kerstboom met minimalistische versiering zoals op deze afbeelding. Kleine twinkellichtjes en kerstballen/hangers in neutrale tinten zijn al voldoende om de ruimte gezellig te maken. Pas ook de kleur van het inpakpapier aan op de versiering om het plaatje compleet te maken.

Luxe kerstdecoratie slaapkamer

Als echte kerstliefhebber kun je natuurlijk ook flink uitpakken rond deze tijd van het jaar. Neem deze extra grote kerstboom met rijke versiering maar als voorbeeld! Het oogt super luxe en over the top. Van goud en glitters tot grote veren in de boom. Bij deze stijl kun je het zo gek niet bedenken. Zorg er ook voor dat de cadeaus luxe zijn ingepakt met goudkleurig papier, een grote strik of in een chique giftbox.

Kleine kerstboom in slaapkamer

Is jouw slaapkamer niet zo groot of vind je de andere voorbeelden toch wat te overdreven? Dan is een kleine kerstboom natuurlijk ook een leuke optie. Je hoeft er niet eens ballen of slingers in te doen. Met enkel een lichtsnoer oogt het al erg knus!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply