Inspiratie voor een kleurrijke badkamer

Meestal zijn zwart, wit en grijs de standaard badkamer kleuren. Het oogt modern en fris – precies waar de meeste mensen van houden. Maar wat als je juist een totaal andere look wil neerzetten? Met de badkamer inspiratie uit dit artikel kun je helemaal uit de comfortzone stappen en écht iets bijzonders maken van deze self-care ruimte. Want ook roze, oranje en groen zijn verrassend mooie kleuren voor in de badkamer. Scrol snel verder en oordeel zelf!

1. Ton sur ton badkamer met roze

Het standaard kleuradvies voor een kleine badkamer is om zo veel mogelijk gebruik te maken van wit. Maar als je dan toch liever kiest voor een verrassende kleur, is het slim om er een ton-sur-ton effect van te maken. Dit betekent dat je de gehele badkamer inricht in dezelfde kleur. Je mag wel afwisselen met licht en donker/fel en minder fel binnen dezelfde tint. Omdat alle losse elementen zo mooi in elkaar overlopen, oogt de badkamer vaak een stuk rustiger en daardoor ruimtelijker.

2. Gekleurde badkamer met gele wand

Geel en oranje zijn de perfecte kleuren om het zomerse gevoel in huis te halen. Waan jezelf in een tropisch vakantieland als je ligt te badderen naast deze kleurrijke wand. Het fijne van zo’n geschilderde muur is dat je het ook weer eenvoudig kunt veranderen als je bent uitgekeken op de uitgesproken kleur. Bij gekleurde tegels of badkamermeubels is dit natuurlijk een stuk lastiger. Dus twijfel je nog of een kleurrijke badkamer iets voor jou is? Begin dan eenvoudig met een likje verf.

3. Badkamer met marmer en roze

Wit marmer, roze badkamermeubels en een bijpassende roze muur. Dat klinkt toch als een droombadkamer voor veel ijdele tieners? Maar ook als volwassene kun je heel blij worden van deze chique look. Wil je het geheel een stoere touch geven? Voeg dan zwarte elementen toe zoals een zwarte kraan of ga voor zwarte tegels met marmer look.

4. Groen in de badkamer

Breng letterlijk en figuurlijk meer groen in de badkamer door middel van een geverfde muur en een aantal planten. Hoewel groen best een uitgesproken kleur is, zal het je verbazen hoe rustgevend het geheel oogt. Vooral als je het combineert met wit en badkamermeubels van hout (of met houtlook).

5. Onverwachte badkamer kleurencombinaties

Wil je echt een originele kleur in de badkamer? Kies dan voor lila of geel – of allebei! Deze onverwachte kleurencombinatie is niet voor iedereen weggelegd. Maar als je op zoek bent naar een kleurenpalet dat niet vaak voorkomt in de badkamer, is dit natuurlijk de perfecte keuze.

6. Speelse badkamer met kleur en patroon

Tot slot gaan we nog een klein stapje verder. Deze laatste badkamer is niet alleen kleurrijk, maar heeft ook tegels met een speels patroon. Omdat overal dezelfde pastelkleuren terugkomen, vormt de ruimte toch een samenhangend geheel.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply