Inspiratie voor bruin in het interieur

Bruin is het nieuwe zwart in de interieurwereld. Waar deze kleur eerder nog werd bestempeld als oubollig, is het in 2021 juiste een hele stijlvolle keuze. De kleur bruin is er natuurlijk in allerlei verschillende tinten. Warm en koel, licht en donker. De kans is dus groot dat er ook een passende kleur bruin te vinden is voor in jouw interieur. In dit artikel delen we een aantal voorbeelden zodat je direct wat inspiratie op kunt doen. Van een compleet bruine inrichting tot subtiele bruine woonaccessoires. Hoe ga jij deze trendkleur verwerken in huis?

Donkerbruine meubels voor lichtbruine muur

Geef het interieur een warme uitstraling met een zachte en lichte kleur bruin op de muur. Vaak vinden mensen het nog spannend om zo’n bruine muur te combineren met een bruine houten vloer. Maar deze combinatie is juist heel trendy! Op het bovenstaande voorbeeld zie je dat er zelfs bruine meubels zijn toegevoegd. Zolang er ook een groot meubelstuk (zoals een dressoir) in een lichte tint aanwezig is, zal het interieur mooi in balans blijven.

Bruin interieur woonkamer

Zie je een compleet bruine woonkamer niet zo zitten? Dan kun je deze trend ook beperken tot de bank. Een grote roestbruine bank is bijvoorbeeld een mooi statement. Je geeft het geheel een frisse touch door witte sierkussens en een licht vloerkleed toe te voegen. Als je na een tijdje helemaal gewend bent aan de kleur en tóch een stapje verder wil gaan, kun je er alsnog een heel roestbruin interieur van maken. Bijvoorbeeld door exact dezelfde kleur verf op de muur aan te brengen en roestbruine woonaccessoires aan te schaffen.

Bruine meubelen van natuurlijke materialen

Een andere manier om meer bruin in je interieur te brengen, is door veel gebruik te maken van natuurlijke materialen. Hout, bamboe, riet en touw hebben van zichzelf al een mooie lichtbruine kleur.

Bruin in de badkamer

Een wit bruin interieur is fris en sfeervol tegelijk. Je kunt deze kleurencombinatie toepassen in iedere ruimte. Zelfs in de badkamer is het erg stijlvol! Tip: lees ook ons artikel ‘hout in de badkamer: wat zijn de mogelijkheden?

Petrol blauw en bruin in de slaapkamer

Je verwacht het misschien niet, maar petrol blauw en bruin zijn een verrassend leuke kleurencombinatie. Schilder één muur in de slaapkamer in de donkerblauwe tint en combineer dit met bruine meubelstukken. Denk aan een bruine tv kast, stoel, bed of een dressoir in het bruin.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply