43

Hout in je badkamer: wat zijn de mogelijkheden?

Bij hout in de badkamer denken we eerder aan de onpraktische zaken dan aan de stijlvolle uitstraling. Het is daarom ook geen voor de hand liggende keuze. Toch willen we je laten zien hoe prachtig het is om hout in badkamers te verwerken! Het is namelijk helemaal niet zo onhandig als je misschien denkt.

Houten vloer

Een houten vloer in de badkamer, dat kan toch niet goed gaan? Toch kan het met een waterdichte ondergrond, goede vochtwerende toplaag en voldoende ventilatie prima! En anders zijn er nog veel andere opties waarmee je de warme uitstraling kunt creëren. Met keramische tegels bijvoorbeeld. Deze heb je ook met een mooie houtlook! Hetzelfde geldt voor ‘houten’ PVC vloeren die zelfs geschikt zijn voor vloerverwarming.

Houten badkamermeubels

Met houten badkamermeubels maak je echt een statement. Het is robuust en stoer, maar het oogt ook warm. Je kunt kiezen voor een zwevende wastafel met strakke lijnen of juist een kastje met elegante poten en handgrepen. Het is dus geschikt voor elke stijl! Ben je nieuwsgierig geworden naar alle opties? Neem dan eens een kijkje op de website van Tegeldepot BV met badkamermeubels van hout.

Houten raamdecoratie

Ook houten raamdecoratie kan heel veel doen voor de sfeer in de badkamer! Er zijn jaloezieën van hout die speciaal gemaakt zijn voor vochtige ruimtes. Ze worden behandeld met een lak of olie zodat ze veel langer meegaan dan normaal hout. Zorg er alleen wel voor dat de kamer goed geventileerd is. Hierdoor blijven de houten jaloezieën langer mooi.

Houten balken

Woon je in een oud karakteristiek pand? Dan heb je misschien wel houten balken in de badkamer. Daar mag je ontzettend blij mee zijn! Het is namelijk een geweldige aanwinst voor het interieur. Verf deze balken dan ook liever niet in een andere kleur. Geef het desnoods alleen een vochtwerende lak. Hiermee laat je niet alleen het karakter van het huis zien, maar creëer je ook een heel luxueus gevoel.

Houten accessoires

Natuurlijk kun je het ook iets subtieler aanpakken met accessoires van hout. Dit geeft al veel meer sfeer in een strakke en moderne badkamer. Koop bijvoorbeeld een paar houten plankjes voor aan de muur, een zeeppompje van hout of een leuke kruk als decoratie. Daarnaast staan kastjes en rekjes met een houtlook ook erg mooi in een witte ruimte. En wat dacht je van een wasmand of tissue box met een bruine of vergrijsde look? De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply