25

Inspiratie: Stijlvol aquarium in huis

Zou jij graag een aquarium in je interieur willen hebben, maar weet je niet hoe je dit op een stijlvolle manier aan kunt pakken? Dan komt dit artikel goed van pas! We delen foto’s en 3D ontwerpen van verschillende mooie aquariums. Allemaal weer in een andere stijl. Welk voorbeeld spreekt jou het meeste aan?

Ronde vissenkom of een rechthoekig aquarium?

Om te beginnen willen we je erop wijzen dat een ronde vissenkom geen goede aankoop is. Zo’n traditionele (of noem het ouderwetse) kom is namelijk helemaal niet aangenaam voor de vis. Het is te klein en het ronde glas weerkaatst het licht op een vervelende manier. Hierdoor kunnen de vissen heel zenuwachtig en ongelukkig worden. Kies daarom liever voor een ruim rechthoekig aquarium. Denk daarnaast goed na over de inrichting van het aquarium. Zet het niet te vol met aquarium ornamenten, beeldjes en versiering. Er moet genoeg ruimte overblijven voor de vissen om te kunnen zwemmen.

Smal aquarium achter de bank

Op deze afbeelding die je een mooi aquarium met een langwerpige vorm. Vissen hebben hier alle ruimte. Omdat het voorwerp echt het middelpunt is van de kamer, moet je het aquarium stijlvol inrichten. Dit doe je door te letten op het kleurgebruik en de plaatsing van de waterplantjes. Overdrijf vooral niet met felgekleurde aquarium decoratie – dit ziet er snel goedkoop uit.

Modern aquarium in interieur

In deze moderne woonkamer is het aquarium een onderdeel van het interieur. De minimalistische vorm loopt perfect over in de muren. Als je iets vergelijkbaars in je eigen woning zou willen, moet je dit zeker door een professional laten doen.

Eetkamer met ingebouwd aquarium in de kast

Het is ook mogelijk om een aquarium in te laten bouwen in een kast. Kijk maar eens naar de bovenstaande afbeelding. Het groen van de waterplanten geeft de landelijke eetkamer nog veel meer sfeer en karakter.

Landelijk interieur met aquarium van hout

Als je een groot budget beschikbaar hebt, kun je een aquarium op maat laten maken. Hierbij bepaal je niet alleen de vorm en het formaat, maar ook de look. Op het bovenstaande 3D beeld zie je dat het hout van de woning op een mooie manier terugkomt in het aquarium. Zo vormen alle losse houten elementen toch een stijlvol geheel!

Grote aquarium buis in loft

Het laatste voorbeeld is voor een gemiddeld rijtjeshuis niet realistisch, maar het is wel het mooiste aquarium uit dit inspiratieartikel. Te gaaf om niet te delen! We mogen altijd blijven dromen, toch?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply