17

Inspiratie: ronde vormen in de badkamer

De laatste jaren zijn moderne badkamers erg geliefd. Er wordt gekozen voor grijze badkamertegels, een strak badkamermeubel en een grote inloopdouche. Hierbij spelen strakke lijnen vaak een grote rol. Het nadeel van al deze rechte lijnen en hoeken is dat het vaak minder gezellig oogt. Gelukkig zijn er genoeg manieren om ronde vormen in een moderne badkamer te verwerken. Van een zwarte ronde badkamerspiegel tot een ronde badkuip. Het is tijd om wat inspiratie op te doen!

Moderne badkamerspiegel rond en ovaal

Een hele makkelijke en toegankelijke manier om meer ronde vormen in de badkamer te verwerken, is door een ronde of ovale spiegel op te hangen. Voor ieder budget kun je wel een mooie ronde spiegel vinden. De varianten met een dun zwart frame passen perfect bij de populaire moderne look.

Ronde douchemat in witte badkamer

Ook met een ronde toiletmat of douchemat breng je wat meer sfeer in een strakke badkamer. Voor een warme uitstraling raden we aan om ook een warme kleur uit te kiezen. Een neutrale tint als beige of grijs met een warme ondertoon is altijd een goede keuze.

Grote ronde badkamerspiegel en lampen

Bij dit voorbeeld springt niet alleen de grote ronde spiegel eruit, maar ook de mooie verlichting. Omdat de lampen een ronde vorm hebben, krijgt het geheel een hele speelse uitstraling. Probeer je maar eens in te beelden hoe ‘streng’ dit hoekje zou ogen als er een grote vierkante spiegel boven hing met daarnaast twee rechthoekige wandlampen. Dit is toch een stuk sfeervoller?

Badkuip met ronde vormen

Wanneer je ruimte hebt voor een vrijstaand bad, is het natuurlijk prachtig om te kiezen voor een ontwerp met een ovale vorm. Dit bovenstaande ligbad heeft een stoer en minimalistisch uiterlijk. Als je liever wat meer luxe en romantiek aan de badkamer wil toevoegen, kun je kijken naar een badkuip op pootjes. Het liefst met een vrijstaande badkraan ernaast.

Rond bubbelbad badkamer

Uiteraard zijn er ook baden verkrijgbaar die helemaal rond van vorm zijn. Het is mooi om de zachte vorm op verschillende plekken te laten terugkomen. Bijvoorbeeld door middel van ronde spiegels, ronde zeeppompjes, kaarsen en kranen met een ronde hals. Maar wees ook niet bang om juist een tegenhanger met strakke lijnen toe te voegen als contrast. Bij de bovenstaande badkamer is er gekozen voor vierkante wasbakken in plaats van een rond badkamermeubel.

Badkamermeubel rond design

Een wastafelmeubel met rond design kom je wat minder vaak tegen, maar is de zoektocht zeker waard. Ga eens op onderzoek uit op internet of breng een bezoekje aan een badkamershowroom met exclusieve merken.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply