40

Welk bad past het beste in jouw badkamer?

Er zijn allerlei verschillende soorten baden. Het varieert in design, grootte, luxe en prijs. Maar welk bad past er nou eigenlijk het beste bij jouw wensen en jouw badkamer? In dit artikel geven we wat informatie over de 5 verschillende mogelijkheden. Daarna kun je vast een goede keuze maken!

Een traditioneel ligbad

Een ligbad is de meest voorkomende keuze voor in een normale badkamer. Het is heel praktisch en groot genoeg om relaxed te kunnen badderen. Ook is dit traditionele model in veel verschillende stijlen te koop. Je kunt kiezen uit allerlei kleuren, materialen en vormen. Daarnaast is het mogelijk om dit bad in te laten bouwen. Hierbij kun je de tegels van de vloer of muur door laten lopen. Dit kan een mooi effect geven!

Een compact hoekbad

Een hoekbad is speciaal gemaakt om in de hoek van de badkamer te plaatsen. Hierdoor is het vaak compact en erg praktisch. Ook zijn er grotere modellen die juist meer luxe uitstralen. Denk bijvoorbeeld aan een 2 persoons hoekbad. Dit is ruim genoeg om met z’n tweeën in te zitten. Kinderen vinden een extra groot bad vaak ook heerlijk om in te spelen.

Een stijlvol vrijstaand bad

Heb je een grote badkamer en wil je iets meer geld uitgeven aan een stijlvol bad? Dan is een vrijstaande badkuip een hele goede keuze. Dit is een eyecatcher die midden in de ruimte mag staan. Door te kiezen voor een strak design zal het geheel heel chic ogen. Denk daarnaast na over de look van de kraan. Deze kun je op het bad laten installeren of vrijstaand naast het bad laten plaatsen.

Een extra klein zitbad

Heb je juist heel weinig ruimte in de badkamer, maar wil je persé een bad? Dan kun je kiezen voor een zitbad. Deze badkuip is een stuk korter dan een normaal ligbad. Vaak zijn ze wel iets hoger zodat er genoeg water in kan. Omdat het niet heel ontspannend is om rechtop te zitten, zijn deze baden eigenlijk niet zo populair. Een andere oplossing zou zijn om voor een bad-douche combinatie te kiezen. Dit neemt meer ruimte in beslag, maar dan heb je ook twee vliegen in één klap.

Een luxe bubbelbad

Tot slot hebben we nog de luxe bubbelbaden. Dit is natuurlijk een geweldige toevoeging voor je badkamer. Je kunt optimaal ontspannen en even een momentje voor jezelf nemen. Het enige nadeel is dat een bubbelbad iets duurder is en meer onderhoud nodig heeft dan een normaal bad.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply