18

Kies de juiste badkamerspiegel aan de hand van deze tips

Een badkamer is niet compleet zonder een mooie badkamerspiegel. Een spiegel is niet alleen erg praktisch, maar draagt ook bij aan de totale sfeer van je badkamer. Ben je zelf nog op zoek naar een passend exemplaar? Lees dan dit artikel met tips even door. Het zal de zoektocht naar de perfecte badkamerspiegel een stuk eenvoudiger maken.

Tip 1. Bepaal waar de spiegel komt te hangen

Bepaal eerst waar de nieuwe badkamerspiegel komt te hangen. In de meeste gevallen is dat boven de wasbak. Meet het oppervlak op de muur nauwkeurig op en noteer deze afmetingen. Zou je graag wat meer opbergruimte willen creëren? Dan is een spiegelkast ook een goede optie. Deze kasten zijn al voorzien van een spiegel en koop je als kant-en-klaar geheel.

Tip 2. Kies een passende vorm

Een spiegel hoeft niet altijd rechthoekig te zijn. Sterker nog, op dit moment zijn ronde badkamerspiegels juist een grote trend! De ronde vorm zorgt voor een speelse en trendy touch. Het is vooral belangrijk om een vorm te kiezen die mooi past bij jouw badkamer. Daarna kun je je gaan richten op het ideale formaat. Doe alvast wat inspiratie op en bekijk een ruim assortiment aan badkamerspiegels op Designspiegels.nl.

Tip 3. Zoek een geschikt formaat

Zoek een geschikt formaat

Heb je de vorm van de spiegel bepaald? Dan kun je op zoek naar een geschikt formaat. Hierbij komen de afmetingen uit tip 1 goed van pas. Voor veel situaties geldt: hoe groter, hoe beter. Spiegels laten de badkamer namelijk ruimtelijk lijken en reflecteren het licht. Je hoeft dus niet bang te zijn om eens een extra groot exemplaar te kiezen. Zeker als de rest van de wand leeg is, mag de spiegel werken als blikvanger. Heb je een mooie spiegel op het oog, maar is deze niet verkrijgbaar in de maat waar jij naar op zoek bent? Lees dan meer over spiegels op maat. Hierbij kun je jouw gewenste afmetingen, vorm en stijl doorgeven. Een spiegel op maat sluit altijd perfect aan op jouw badkamer.

Tip 4. Bepaal het soort verlichting

Voor beter zicht kun je lampen boven of rondom de spiegel plaatsen. Maar het is vaak nog mooier om een badkamerspiegel met geïntegreerde verlichting aan te schaffen. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende soorten en stijlen. Denk aan LED verlichting rondom de spiegel, een geïntegreerde horizontale lichtbalk of dimbare verlichting die achter de spiegel is geplaatst.

Tip 5. Verdiep je in de extra’s

Vergeet niet om naar de extra opties te kijken. Zo kun je een badkamerspiegel upgraden met een vergrotende scheerspiegel, een ingebouwde digitale klok, een bluetooth functie of verwarming.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply