Inspiratie: robuuste bakstenen muur in huis

We kunnen nog geen genoeg krijgen van de brickwall trend! Een stoere bakstenen muur blijft ook in 2022 nog erg populair. Hoewel je verwacht dat het vooral geschikt is voor een industrieel interieur, gaat het ook erg goed samen met andere woonstijlen. In dit artikel laten we een aantal inspiratiebeelden zien. Van een woonkamer met bakstenen muur tot een witte stenen muur in de badkamer. We zijn benieuwd naar jouw favoriet. Laat het dus vooral weten in een reactie!

Bakstenen muur in woonkamer

Met een stenen wand in de woonkamer kun je eigenlijk alle kanten op. Zoals verwacht gaat het mooi samen met stoere, industriële details. Kijk maar eens naar de hoge stellingkast en zwarte metalen details. Maar ook de lichte vloer en witte wand past mooi bij de stenen muur. Het maakt de zithoek net wat ruimtelijker. Voor een knusse sfeer is er ook nog een speels vloerkleed, persoonlijke decoratie en een hoop groen toegevoegd.

Robuuste keuken met bakstenen muur

Hoe gaaf is deze landelijke keuken? De muur van bakstenen geeft de ruimte een hele robuuste uitstraling. Als de achterwand van jouw keuken al helemaal strak is gestuct, kun je dezelfde look toch nabootsen. Je kunt bijvoorbeeld een stenen muur maken in huis met fotobehang, baksteenstrips of wandpanelen met de uitstraling van bakstenen.

Stenen muur in woonkamer met visgraat vloer

Een woonkamer met stenen muur gaat zelfs goed samen met een chique visgraatvloer. Het contrast van stoer en chic zorgt voor een interessant geheel. Het is wel belangrijk om de rest van het interieur vrij rustig te houden. Door alle voegen in de muur en lijnen in de vloer kan het anders al gauw te druk ogen.

Badkamer met witte bakstenen muur

Ook in de badkamer kun je een bakstenen muur toepassen. Bij het bovenstaande voorbeeld is er gekozen voor witte stenen. Hierdoor oogt de relatief kleine ruimte net wat groter en bovendien een stuk frisser. Door alle planten krijgt de badkamer een nonchalante en botanische uitstraling.

Lees ook ons artikel ‘Planten in de badkamer: tips en inspiratie

Witte stenen muur in slaapkamer

Heb je een oude stenen muur in huis, maar spreekt de bruinrode kleur je niet aan? Dan kun je er gewoon met de verfkwast overheen gaan. Maak wel gebruik van een goede primer zodat de verf beter hecht. In de slaapkamer is het bijvoorbeeld mooi om de bakstenen muur op te frissen met witte verf. Dit gaat erg mooi samen met een massief houten vloer en licht beddengoed.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply