41

Handig overzicht van verschillende badkamerstijlen

We weten dat er allerlei verschillende woonstijlen zijn. En dat je een keuken, woonkamer of slaapkamer kunt indelen in verschillende categorieën. Maar heb je wel eens nagedacht over de badkamer? Vaak willen we vooral dat het praktisch is, maar vergeten we de sfeervolle touch. Zonde! Daarom zetten we in dit artikel de populairste badkamerstijlen voor je op een rij.

De moderne badkamer

De moderne stijl staat met stip op nummer één als het om badkamers gaat. Vooral in nieuwbouwwoningen zie je bijna niets anders meer. Dat is ook helemaal niet zo gek. De strakke look valt namelijk bij veel mensen in de smaak! Het ziet er heel clean en stijlvol uit. Er wordt veel gebruik gemaakt van wit en grijstinten. Ook worden er vaak grote tegels geplaatst. Het geheel oogt ruim en minimalistisch.

De klassieke badkamer

Een klassieke inrichting ziet er een stuk eleganter uit. Deze badkamers hebben vaak een warme en rustgevende uitstraling. Er komen veel aardetinten terug in de muren, de vloer en in de accessoires. De details zijn heel sierlijk. Denk aan een opvallende kraan of een bad met pootjes. Vaak zijn de handgrepen van een kastje ook heel elegant!

De landelijke badkamer

Bij landelijke badkamers zie je ook veel bruin, beige en zandtinten terug. Het geheel oogt wat stoerder door de robuuste badkamermeubels. Vaak worden deze gemaakt van natuurlijk materialen. Denk aan een houten kast of een speciale badkamervloer met houtlook. Je kunt ook kiezen voor landelijke tegels met een uniek patroon. Voeg nog een aantal rieten, katoenen en houten accessoires toe om het plaatje compleet te maken!

De industriële badkamer

Hou je van de robuuste look, maar mag het wat stoerder dan de landelijke badkamer? Dan is een industriële badkamer een goede optie! Materialen als staal, metaal, beton en onbewerkt hout zie je hier veel terugkomen. Een tegelvloer of gietvloer met betonlook is hierbij een prachtige match. Dit kun je combineren met een houten kast met stalen details en een stoere fabriekslamp van metaal. Een inloopdouche met een glazen wand past hier ook goed bij!

De design badkamer

Bij een design badkamer gaat het vooral om goede kwaliteit en hoogwaardige materialen. Het mag echt luxe uitstralen! Je ziet hier dan ook vaak een groot vrijstaand bad in terug. Of bijvoorbeeld een regendouche met meerdere massagestralen. De badkamermeubels zijn een stuk exclusiever en ook aan de merken wordt gedacht. Qua uitstraling sluit het goed aan bij de moderne stijl.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply