13

3 elementen die belangrijk zijn voor jouw badkamer

Denk je erover je badkamer te renoveren? Dan ben je waarschijnlijk druk met het zoeken naar badkamer inspiratie. Het is goed om van tevoren na te denken over wat je mooi vindt, hoe groot de ruimte is/wordt en of je en bad en/of een douche wilt. Maar vergeet vooral niet verder te denken dan de basiselementen. Wij sommen drie belangrijke elementen voor de badkamer voor jou op!

1 | Ga voor een (bijzondere) spiegel

Een badkamerspiegel is één van de zaken die het meest wordt onderschat in de badkamer. Een spiegel kan de ruimte groter doen lijken en bepaald voor een groot deel het comfort van jouw verzorgingsrituelen. Wanneer je in de badkamer bent, sta je een groot deel van de tijd voor de spiegel. Vind je het belangrijk dat jouw gezicht goed belicht is tijdens het aanbrengen van make-up of het doen van je haar? Ga dan voor een spiegel met verlichting.

Een andere comfortabele upgrade van je spiegel is een anti-dampfunctie. Door een spiegel te kiezen met een verwarmingselement voorkom je dat jouw spiegel beslaat tijdens douchen of badderen. Zo kun je in één zucht door en hoef je niet de spiegel droog te maken voor je aan jouw verzorgingsritueel begint.

Ook de vorm van de badkamerspiegel is belangrijk. Houd je van een moderne interieurstijl? Dan is een vierkante of rechthoekige spiegel echt iets voor jou. Is een retro badkamer meer jouw ding? Een halfronde of ovale spiegel is dan gegarandeerd van toegevoegde waarde. Een mooie, grote ronde spiegel zorgt voor een luxe touch in elk soort badkamerinterieur.

2 | Houd ruimte voor een badkamerkast

Houd ruimte voor een badkamerkast

Een badkamerkast is in vele opzichten een toevoeging aan een badkamer. In de eerste plaats is een perfecte tool om meer opbergruimte te creëren. Zo kun je er bijvoorbeeld een hoop handdoeken, verzorgingsproducten en wc-papier in kwijt. Het kan bovendien een design touch meegeven aan de ruimte. Wanneer je zorgt dat jouw badkamerkast perfect bij jouw meubel past, ontstaat er direct één geheel. 

Wist je dat er ook badkamerkasten zijn waar een spiegel aan de binnenzijde van de deur zit? Zo sla je twee vliegen in één klap en kun je in de badkamer direct jouw volledige look bekijken.

3 | Kijk kritisch naar accessoires

Accessoires maken of kraken echt de ruimte. Ga je voor een rustgevende wellness badkamer, dan maken accessoires is natureltinten de ruimte echt af. Ook het materiaal van de accessoires is bepalend voor de sfeer. Zo kun je voor een moderne badkamer kiezen voor een zwarte kunststof wasmand, terwijl een spa-badkamer eerder vraagt om een gevlochten, rieten wasmand.

Daarnaast zijn ook er accessoires die jouw badkamerrituelen extra comfortabel kunnen maken. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan een douchekrukje of een badplank?

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply