43

5 tips voor een knusse herfst

De herfst staat voor de deur. Tijd om het huis weer knus en gezellig te maken! Zodra de bladeren weer van de bomen vallen, is er namelijk niets fijner dan binnen zitten. Lekker warm en behaaglijk op de bank of in een luie stoel. Met de volgende tips maak je de woning helemaal klaar voor een knusse herfst!

1. Kruip onder een warme deken

Het wordt steeds kouder en steeds vroeger donker buiten. Wat is er dan fijner dan op de bank kruipen met een warme deken over je heen? Dat maakt het sombere weer ineens een stuk minder erg. Koop een grof gebreid plaid of een dekentje met een leuk patroon. Je kunt dit gewoon aanpassen op de rest van het interieur. Als je de deken even niet gebruikt, dan kun je het over de bank draperen.

2. Steek geurkaarsen aan

Ook met een paar kaarsen kun je de sfeer heel huiselijk maken. Zet ze op een mooi dienblad op een bijzettafel of het dressoir. Wil je echt het optimale herfstgevoel? Koop dan een aantal geurkaarsen! Vooral geuren als kaneel, vanille, verse appeltaart en pumpkin spice zijn perfect voor dit seizoen.

3. Laat de houtkachel knisperen

Wat is er gezelliger dan het knisperende geluid van een houtkachel? Het geeft een heerlijke warmte af en het geeft ontzettend veel sfeer aan de zithoek. Zet de tv eens uit en pak er een interessant boek bij. Of doe een ouderwets bordspelletje met het gezin, met het vuur en zachte muziek op de achtergrond. Dat klinkt toch als een fijne avond? Vergeet niet om van tevoren gedroogd hout te halen. Dit kun je gelukkig gewoon kant-en-klaar kopen bij Openhaardhout-gigant.nl.

4. Dim de lampen

Met al die kaarsjes en een gezellige open haard is felle verlichting overbodig. Zet daarom alleen de sfeerverlichting aan en dim de lampen. Niemand wordt blij van een felle TL buis boven z’n hoofd. Gebruik dit soort functionele verlichting dan ook alleen als het echt nodig is. Bijvoorbeeld voor het lezen van de krant of het maken van een puzzel. En dan nog zijn er mooiere opties voor. Denk aan een stijlvolle leeslamp of een hanglamp die je handmatig kun afstellen.

5. Haal herfst decoratie in huis

Haal letterlijk de herfst in huis door middel van natuurlijke decoratie. Ga een dagje het bos in en verzamel een paar dennenappels, eikels of kastanjes. Dit kun je in een mooie vaas stoppen of bij de kaarsen op het dienblad leggen. Let er wel op dat het niet te dicht bij het vlammetje komt.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply