Inspiratie: krijtbordverf in je woning

Krijtverf kun je op verschillende manieren gebruiken in je woning. Van de kinderkamer tot je thuiskantoor. Van de slaapkamer tot in de keuken. Er zijn zoveel leuke mogelijkheden!

Wat is krijtverf?

Krijtbordverf, schoolbordverf, kalkverf of krijtverf. Meestal bedoelen we allemaal hetzelfde. Het gaat om een matte verf waar je met een krijtje op kunt tekenen zodra het opgedroogd is. Je kunt hout, een stenen muur of verschillende meubels verven met krijtverf. Zolang de ondergrond maar glad en schoon is. Na het verven kun je je fantasie helemaal laten gaan. Heb je toch nog wat inspiratie nodig? Scrol dan meteen door naar beneden voor een aantal leuke voorbeelden.

Zwarte krijtverf in woning

Een zwarte muur kan best zwaar ogen in een ruimte. Het voordeel van een muur met krijtverf is dat je het heel makkelijk kun opvrolijken. Je kunt er allemaal tekeningen op maken en quotes op schrijven. Ben je er na een tijdje op uitgekeken? Veeg de krijttekeningen weg met een doekje en creëer weer iets nieuws! Zo kun je eindeloos blijven variëren.

Krijtverfmuur in de keuken of eetkamer

In een groot gezin kan het lastig zijn om de boodschappen goed bij te houden. Iemand roept tussendoor dat de appels op zijn, maar uiteindelijk schrijft niemand het op een boodschappenlijstje. Met een krijtverfmuur in de keuken of eetkamer is dit probleem opgelost. Alle boodschappen kunnen gewoon op de muur geschreven worden. Nu heeft iedereen een duidelijk overzicht.

Krijtbordverf in het kantoor

Ook in een kantoorruimte komt zo’n groot krijtbord goed van pas. Je kunt er heel veel notities op kwijt en het is weer eenvoudig weg te vegen als de taak af is. Handig als je met meerdere mensen een plan of overzicht moet maken!

Schoolbordverf in de slaapkamer

Wie zegt dat je alleen maar kunt schrijven op schoolbordverf? Het is natuurlijk ook een geweldig idee om er een grote tekening op te maken. Zoek naar een inspiratiebeeld op het internet of schakel je creatieve vriendin, neefje of moeder in voor een persoonlijke illustratie. Hierboven zie je een prachtig voorbeeld!

Creatief met krijtverf voor muren

Ook leuk: teken een aantal lijstjes op de muur met krijt. Hier kun je al je favoriete foto’s in plakken. Dit zorgt voor een heel speels effect in de slaapkamer of woonkamer. Je kunt ook een slinger met knijpers op de muur tekenen en hier kleine polaroids aan ‘hangen’.

Andere krijtverf kleuren

Krijtverf is zeker niet alleen verkrijgbaar in het zwart. Zoals je ziet kun je ook met een donkerpaarse verf een tof effect creëren. Let wel op: sommige kleuren krijtverf moet je meerdere keren aanbrengen totdat het goed dekt.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply