37

Geef jouw eetkamer een make-over!

De eetkamer moet functioneel zijn. Je hebt genoeg ruimte nodig om uitgebreid te kunnen lunchen of om gezellig te dineren met vrienden. Maar vaak raak je al snel uitgekeken op de saaie en praktische inrichting. Tijd voor een make-over! Door een paar punten in de eetkamer aan te pakken, creëer je al een totaal andere look.

Hang nieuwe verlichting op

Laten we beginnen bij de verlichting. Je moet zowel functionele verlichting als sfeerverlichting hebben. Natuurlijk kun je dit eenvoudig oplossen door een dimmer te plaatsen. Op deze manier kun je zelf regelen hoe fel het licht moet schijnen. Pas de stijl van de lampen daarnaast aan op de keuken of woonkamer. Zo vormt de woning een mooi geheel. Bij een Scandinavisch interieur kun je het heel simpel houden en bij een industriële woonstijl kun je kiezen voor grote fabriekslampen.

Koop moderne eetkamerstoelen

Moderne eetkamerstoelen zijn een grote trend op dit moment. Het design is strak en clean. Vaak hebben de stoelen geen armleuningen of andere tierelantijntjes. Kies een minimalistische kuipstoel van kunststof of leer. De look wordt pas interessant door een exemplaar met mooie pootjes te kiezen. Wat dacht je van grafische stalen poten of juist vier rechte pootjes van licht hout? De combinatie van wit en hout past perfect bij een Scandinavische woonruimte. Een zitting van cognac kleurig leer past juist goed bij een vintage stijl. Neem eens een kijkje op de website van HACO. Hier zijn heel veel verschillende eetkamerstoelen verkrijgbaar!

Verf de eettafel

Ben je uitgekeken op de tafel, maar wil je eigenlijk nog geen nieuwe aanschaffen? Dan kun je het ook een likje verf geven! Schilder een donkere houten tafel in een witte kleur en de hele eetkamer oogt weer als nieuw. Dit kan uiteraard ook andersom! In een hele lichte ruimte kan een zwarte tafel bijvoorbeeld een toffe eyecatcher zijn.

Gebruik een tafelkleed

In plaats van het schilderen van de eettafel, kun je het ook eens iets anders aankleden. Hier heb je geen verf voor nodig! Koop een leuk tafelkleed wat je eroverheen kunt leggen. Je kunt hier de hele tafel mee bedekken of juist kiezen voor een klein kleedje. Eentje die je bijvoorbeeld alleen in het midden legt of een extra smalle voor in de lengte. Dit is ook een gezellige toevoeging als er mensen komen eten.

Leg een vloerkleed neer

Mist de eetkamer nét die knusse sfeer? Dan kun je dat met een vloerkleed waarschijnlijk snel oplossen. Dit oogt heel stijlvol en huiselijk. Let er wel altijd op dat het kleed goed past bij de vloer. Kies dezelfde warme of koude tint voor een rustiger resultaat. Is de rest van de ruimte al heel basic? Dan kun je ook knallen met een print of sprekende kleur.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply