39

een kerststal zelf maken met krijtverf

kerststal zelf maken

zelf een kerststal maken van krijtverf

Bij Kerstversiering denk je al snel aan een kerstboom, kerstversiering, kerstgroen en een kerststal. Er zijn veel mooie kerststallen te vinden, dat is geen probleem. Maar… je kunt ook een kerststal zelf maken. Op pinterest staan honderden zelfmaakideetje te pronken, dit jaar ga ik eens een kerststal zelf maken!

Samen met Badschuim en andere bloggers werk ik mee aan een christmas countdown. Vanaf 11 december is er iedere dag een DIY op een blog om de dagen tot Kerst samen af te tellen… Volg op facebook de hashtag #BDIYC en je kunt ze allemaal zien!

countdown

de Bloggers DIY Countdown #BDIYC

Een kerststal zelf maken

Ik vind de vorm van peg dolls erg mooi! Zo eenvoudig en zo sterk, ik begrijp dat veel mensen daar leuke dingen mee doen. Heel precies schilderen daar ben ik niet goed in, dus ik bedacht een eenvoudig idee met krijtverf. ‘Less is more’ hoor je vaak roepen, in mijn experiment heb ik dat geprobeerd na te streven. Ik kan je vertellen: dat is moeilijk voor mij 🙂

 

je hebt nodig:
– een setje peg dolls
– en potje van 100 ml krijtverf
– kwast, schaar, keukenpapier
– papier voor de vleugel
– dunne krijtstiften
– een achtergrond of stal (ik vond een leitje bij de Karwei)

 

zo doe je het:

Leg alle schildersspullen klaar. Roer de krijtverf goed door en schilder de peg dolls twee maal. Het droogt snel, dus dat komt goed uit. Als de peg dolls droog zijn, bedenk je hoe je de poppetjes wilt verdelen. Ik koos o.a. voor drie koningen, maar je kunt uiteraard deze 3 ook omtoveren in herders. Ik bedacht wat ieder poppetje nodig heeft om te kunnen zien wie het is. Maria heeft een warm moederhart en een mooie staart, Jozef een staf, de koningen een kroon en een cadeau, de engel een vleugel…. en ga zo maar door. Teken dit voorzichtig met de krijtstift op het poppetje. Maak je per ongeluk een foutje, dan kun je dit nog weghalen met vochtig keukenpapier of een wattenstokje. Als je hier te lang mee wacht lukt het weghalen niet meer. Maar: je kunt altijd het poppetje weer opnieuw verven, dus geen paniek! Plak de vleugel op de engel en leg de baby in een walnotendopje of luciferdoosje. Zet vervolgens de poppetjes mooi neer en geniet ervan!

 

winactie

Ik heb een verrassing…. ik ga namelijk een setje peg dolls weggeven 🙂 Wil je ook een kerststal maken met deze figuurtjes, of heb je een ander plan: grijp je kans! De tijd is inmiddels verstreken en Carlijn heeft de set gewonnen. Van harte!

een kerststal zelf maken

Jozef en Maria in de kerststal…

kerststal zelf maken van peg dolls

de kerstfiguurtjes van dichtbij

een kerststal zelf maken

een eenvoudige kerststal zelf maken

Show Comments

9 Comments

  1. Carlijn 12 december 2016
  2. Silvia Borreman - Vrolijk 12 december 2016
  3. Karin 13 december 2016
  4. Mariska 15 december 2016

Leave a Reply