Inspiratie voor bamboe in huis

Natuurlijke materialen maken het interieur sfeervol. Hout is bijvoorbeeld altijd een goede keuze. Maar wil je eens een totaal andere draai geven aan je woonkamer, kantoor of de badkamer? Kies dan voor meubels of decoratie van bamboe! Bamboe is, in tegenstelling tot rotan of riet, hol van binnen. Hierdoor is het niet alleen heel sterk, maar ook heel licht. Er zijn eindeloos veel manieren om bamboe binnenshuis te gebruiken. We geven je graag wat inspiratie!

Bamboe accessoires voor in huis

Riet, rotan en bamboe zijn weer erg populair de laatste tijd. Er zijn dus ook veel toffe accessoires verkrijgbaar! Neem bijvoorbeeld een handige opbergmand van gevlochten bamboe. Hier kun je een dekentje, een aantal boeken of andere spullen in opbergen. Je kunt het zelfs gebruiken als originele plantenmand als je er een waterdichte pot in zet. Ook leuk: een grote hanglamp van bamboe boven de salon- of eettafel.

Bamboe stoel voor binnen

Hoewel je bamboe of rotan stoelen vaak buiten op het terras ziet staan, zijn ze ook geschikt voor binnen. Het is een echte eyecatcher in het interieur! Combineer de relaxstoel met een mooie poef en leg er een aantal kussens in voor meer comfort.

Kleine bamboe plant in huis

Natuurlijk is bamboe van zichzelf een hele mooie plant. Je kunt deze in de achtertuin zetten of kopen als kleine binnenplant voor in huis. Dit staat erg leuk op een bijzettafel, in een open kast of bovenop een wandplank.

Bamboe in het thuiskantoor

Ontbreekt het in jouw thuiskantoor of studiekamer nog aan een beetje sfeer? Ook dan komt een prachtig materiaal als bamboe goed van pas! Je kunt de kamer opfleuren met allerlei bamboe accessoires of meubelstukken. Een leuk voorbeeld is een subtiel bamboe rek. Deze kun je gebruiken als opbergruimte of puur als decoratie.

Sfeervolle bamboe decoratie

Op de bovenstaande afbeelding zie je muurdecoratie in de vorm van een waaier. Deze zijn gemaakt van gevlochten bamboe. Zowel het natuurlijke materiaal als de zachte bruine kleur zie je op verschillende manieren terug in de rest van de woonkamer. Omdat er is gekozen voor een duidelijk kleurenthema, vormen alle items een prachtig geheel.

Wand van bamboe voor binnenshuis

Iets minder subtiel, maar wel ontzettend stijlvol: een complete wand van bamboe! Je kunt zo’n bamboe wand zelf maken of kant-en-klaar kopen. Wil je het gebruiken in de badkamer? Zorg er dan wel voor dat de bamboe wand een vochtwerende toplaag heeft/krijgt. Het materiaal is van zichzelf prima bestand tegen vocht, maar het is niet 100% waterbestendig.

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply