Inspiratie: een hemelbed voor elke interieurstijl

Een hemelbed hoort alleen thuis in een kinderkamer? Echt niet! Een mooi hemelbed brengt ook meer sfeer in de master bedroom. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en van allerlei materialen. Van een hemelbed met robuust steigerhout tot een heel strak en minimalistisch exemplaar. Wij hebben een aantal voorbeelden uitgezocht om je wat meer inspiratie te geven. Welk bed is jouw favoriet?

Modern hemelbed frame

Schoonheid zit soms in de eenvoud. Dit hemelbed heeft geen onnodige poespas. Het is een strak metalen frame met een moderne look. Dit design heeft niet eens gordijnen nodig om een echt statement te maken. Ben je toch bang dat het een beetje saai gaat ogen? Koop dan een opvallend dekbedovertrek voor een sfeervol geheel.

Minimalistisch klamboe hemelbed

Voor een frisse en luchtige uitstraling kies je voor een hemelbed met transparante stof. Het materiaal van een standaard klamboe is hier bijvoorbeeld perfect voor. In de zomermaanden kun je alle gordijnen dicht doen om jezelf te beschermen tegen muggen en andere vervelende beestjes. Maak hiervoor natuurlijk wel de bovenkant van het hemelbed even dicht.

Hemelbed in Scandinavische stijl

Op dit bovenstaande voorbeeld zie je een prachtig hemelbed voor kinderen. Het is een originele twist op een standaard hemelbed. Je kunt het eenvoudig zelf maken met decoratieve houten takken. Maak gebruik van natuurlijke materialen en lichte kleuren zodat het mooi past bij een Scandinavisch interieur.

Luxe houten hemelbed

Dit hemelbed van hout straalt echte luxe uit. Het lijkt alsof je op vakantie bent in je eigen slaapkamer! Pas ook de decoratie aan op de stijl van het bed. Blijf in hetzelfde warme kleurenpalet en combineer dit met een witte basis. Succes gegarandeerd!

Witte hemelbed gordijnen

Een simpel hemelbed met witte gordijnen past eigenlijk bij elke interieurstijl. Het gaat vooral om de afwerking en kleine details. Bij deze slaapkamer is er gekozen voor een botanisch thema met een stoere touch. Dit zie je terugkomen in het beddengoed en de planten, maar ook bij het robuuste touw dat om de stof heen is geknoopt. Tip: Wil je geen hemelbed of frame kopen? Bevestig de stof dan gewoon aan het plafond. Dit ziet er net zo chic uit!

Hemelbed met bloemen

Het is waarschijnlijk vreselijk om dit hemelbed stofvrij te houden, maar het ziet er wel prachtig uit. Dit is toch alsof je de Droomvlucht van de Efteling bent ingestapt? Een echte magische feeën kamer!

Romantisch hemelbed voor prinsessenkamer

Tot slot hebben we nog een typisch romantisch voorbeeld. Een hemelbed dat thuishoort in een groot kasteel of een landhuis met vintage interieur. Een tikkie kitsch, maar geweldig voor in een prinsessenkamer!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply