Inspiratie: Dromenvanger in het interieur

Als je fan bent van een bohemian interieur of de Ibiza woonstijl, spreekt een mooie dromenvanger of dreamcatcher je vast aan. In dit artikel laten we zien hoe je deze sprookjesachtige decoratie kunt verwerken in je interieur. Het kan gebruikt worden als subtiele touch of juist als echte eyecatcher aan de muur.

Wat is een dromenvanger?

Voordat we verder gaan naar de inspiratiebeelden, is het misschien leuk om wat achtergrond informatie te lezen. Bij een dromenvanger (dus niet dromervanger) denk je waarschijnlijk al snel aan de indianen. Het object is dan ook oorspronkelijk afkomstig van een indianenvolk uit Noord-Amerika. Het werd gebruikt om nare dromen tegen te houden en te vangen. Zodra de eerst zonnestralen in de ochtend op de dromenvanger schijnen, zou de droom worden vernietigd. Daarnaast hebben alle verschillende elementen van de dromenvanger een betekenis. Zo staan de veren symbool voor het spirituele. Voor de exacte betekenis kijk je naar desbetreffende vogelsoort. Een aantal voorbeelden:

Duif = liefde en vrede

Uil = wijsheid en kennis

Pauw = schoonheid en zelfvertrouwen

Havik = kracht en concentratie

Eend = Bescherming en instinct

Omdat dromenvangers ondertussen ook enkel ter decoratie worden gebruikt, worden er veel producten in de fabriek gemaakt. Hierbij worden nepveertjes gebruikt en draait het alleen om de uitstraling van het product in plaats van de spirituele betekenis. Het is goed om daar rekening mee te houden. En dan gaan we nu verder naar de inspiratiebeelden!

Mini dromenvanger met oranje veertjes

Deze kleine dromenvanger heeft een hele traditionele look. Door het kleurgebruik past het perfect bij de inrichting van de slaapkamer. Oranje, groen en okergeel hebben een warme en retro uitstraling. Dus zelfs bij deze woonstijl is een sprookjesachtige dromenvanger een leuke toevoeging.

Witte dromenvanger groot

Een dromenvanger in het wit is waarschijnlijk de populairste variant voor in het interieur. Het is simpel en eenvoudig te combineren, maar tegelijkertijd heel stijlvol. Combineer een grote dromenvanger (zeg gerust een dromenvanger XL) met kleinere formaten voor een speels effect.

Bohemian dromenvanger met hout

Voor een tof effect kun je ook een dromenvanger knopen aan een stuk hout. Op deze manier creëer je eenvoudig een echte eyecatcher voor boven de bank!

Dromenvanger zwart

Spreekt juist de mysterieuze en stoere kant je erg aan? Dan is een zwarte dromenvanger een leuke optie. Deze komt het beste tot zijn recht voor een witte of lichte muur.

Dromenvangers met kant

Het zijn misschien geen ‘echte’ dromenvangers, maar te leuk om niet te delen. In plaats van touw en veertjes is er alleen gebruik gemaakt van kanten stof. Romantisch voor in de slaapkamer en een hele schattige dromenvanger voor de babykamer!

Show Comments

No Responses Yet

Leave a Reply